27 september 2016

27-09-2016 Agenda Redactie

Ixta Noa organiseert maandelijks een thema avond over psychische  problematiek. In het Praktijkhuis aan de Stationstraat 1 te Zutphen wordt iedere laatste dinsdag van de maand een bepaald thema belicht vanuit zowel expertise als ervaring. Deze maand gaat het over traumaverwerking.

Dinsdag 27 september gaat het over trauma’s en met name hoe je een trauma kunt verwerken.  We gaan in op verschillende behandelmethoden en hoe die kunnen helpen bij de verwerking van vaak heftige gebeurtenissen of omstandigheden. Daarnaast vertelt een van onze vrijwilligers haar persoonlijke ervaringsverhaal.

In de maanden die volgen komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals ‘Angst en EMDR’, ‘Hooggevoeligheid’ en ‘solliciteren met een gat in je CV.’ Doel van de avonden is op een informele manier meer te weten te komen over psychische aandoeningen en het leven wat daarbij hoort. Voor mensen die daar direct of indirect mee te maken hebben, maar ook voor iedereen die gewoon nieuwsgierig is en wat wil leren.

De avonden starten steeds om 19:00 uur en zijn rond 21:00 uur afgelopen. Toegang is gratis, men hoeft zich van te voren niet aan te melden.

Het Praktijkhuis van Ixta Noa is al meer dan 10 jaar een plek in Zutphen waar mensen met een psychisch verleden of heden terecht kunnen. Bij het praktijkhuis werken uitsluitend mensen die zelf iets soortgelijks hebben meegemaakt.

Ixta Noa is een landeljke organisatie die behalve Praktijkhuizen in bijvoorbeeld Zutphen, Nijmengen, Enschede en Leeuwarden, ook online hulp biedt, gastsprekers opleidt en op afdelingen van GGZ-instellingen ervaringsdeskundigen inzet.