28 februari 2017

28-02-2017 Agenda Redactie

Ixta Noa organiseert 28 februari een thema-avond over EMDR-therapie. Een van onze vrijwilligers vertelt over haar ervaring met deze bijzondere behandelmethode. Een EMDR-therapeut geeft achtergrondinformatie en legt uit hoe EMDR werkt.

EMDR (Eye movement desensitization and reprocessing) is een behandeling die vaak (maar niet uitsluitend) wordt toegepast om traumatische gebeurtenissen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van traditionele vormen van cognitieve gedragstherapie, gecombineerd met het verleggen van de aandacht van het blikveld.

Naast het ervaringsverhaal van een van onze vrijwilligers vertelt Reinier Janssen (Reinier Consultancy) over zijn werk als EMDR-therapeut.

Ixta Noa heeft het afgelopen half jaar thema-avonden over psychologische problematiek georganiseerd. In het Praktijkhuis aan de Stationstraat 1 te Zutphen wordt iedere laatste dinsdag van de maand een bepaald thema belicht vanuit zowel expertise als ervaring.

Doel van de avonden is op een informele manier meer te weten te komen over psychische aandoeningen en het leven wat daarbij hoort. Voor mensen die daar direct of indirect mee te maken hebben, maar ook voor iedereen die wat wil leren.

De avonden starten steeds om 19:00 uur en zijn rond 21:00 uur afgelopen. Toegang is gratis, men hoeft zich niet aan te melden van te voren.

Het Praktijkhuis van Ixta Noa is al meer dan 10 jaar een plek in Zutphen waar mensen met een psychisch verleden of heden terecht kunnen. Bij het praktijkhuis werken uitsluitend mensen die zelf iets soortgelijks hebben meegemaakt.

Ixta Noa is een landelijke organisatie die behalve Praktijkhuizen in bijvoorbeeld Zutphen, Nijmegen, Enschede, Groningen en Leeuwarden, ook online hulp biedt, gastsprekers opleidt en op afdelingen van GGZ-instellingen ervaringsdeskundigen inzet.