28 november 2017

28-11-2017 Agenda Redactie

Ixta Noa organiseert dinsdag 28 november een thema-avond over Mindfulness. Mindfulnesstrainster Eva van Boxem geeft deze avond een presentatie over mindfulness. Daarnaast vertellen twee ervaringsdeskundigen van Ixta Noa over hun ervaring met mindfulness. Door middel van verschillende mindfulness-oefeningen gaan we zelf ook ervaren wat mindfulness inhoudt.
Vraag jij je ook wel eens af of mindfulness wat voor jou is? En is het een levensvisie of een hype of is het een middel om in het leven te staan of…? ‘Mindfulness leven’ krijgt in ieder geval steeds meer overtuigingen en wetenschappelijke onderbouwingen waarom het zo waardevol kan zijn voor iemand. Deze avond biedt inzicht en persoonlijke ervaring om meer te weten te komen over wat mindfulness inhoudt en hoe het is om het zelf te ervaren.

Ixta Noa heeft het afgelopen jaar thema-avonden over psychologische problematiek georganiseerd. In het Praktijkhuis aan de Stationsstraat 1 te Zutphen wordt iedere laatste dinsdag van de maand een actueel thema belicht vanuit zowel expertise als ervaring.
Doel van de avonden is om op een informele manier meer te weten te komen over psychische aandoeningen en het leven wat daarbij hoort. Voor mensen die daar direct of indirect mee te maken hebben, maar ook voor iedereen die wat meer daarover wil weten.

Het Praktijkhuis Ixta Noa is al meer dan 10 jaar een plek in Zutphen waar mensen met een psychisch verleden of heden terecht kunnen. Tijdens de openingstijden is er een laagdrempelige inloop waar ervaringsdeskundigen werken die iets soortgelijks hebben meegemaakt en van daaruit anderen in hun leven verder helpen.
Ixta Noa is een landelijke organisatie, die behalve Praktijkhuizen in Zutphen, Nijmegen, Enschede, Groningen en Leeuwarden, ook online hulp biedt, voorlichtingen geeft in teams, gastsprekers opleidt en op afdelingen van GGZ-instellingen ervaringsdeskundigen inzet.

De thema-avond Mindfulness op 28 november 2017 is van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Inloop vanaf 18.30 uur met koffie en thee. Het adres is Praktijkhuis Ixta Noa, Stationsstraat 1 in Zutphen.
Toegang is gratis, aanmelding vooraf niet nodig.