28 oktober 2017

28-10-2017 Agenda Redactie

 

Warnsvelds Mannen Koor-lustrumconcert met maximale bezetting

Voor het elfde lustrum blaast het WMK flink in de bus: naast de 55 WMK-mannen staan op zaterdag 28 oktober op het podium van de Buitensociëteit: het 17 musici tellende Van Wassenaer Consort, de vier man sterke band “Combo-Concept”, een van de beste Jeugdkoren van Nederland: De Ulftse Nachtegalen, meesterpianist Evert-Jan de Groot, en solist Rutger de Vries (prijswinnaar bij Una Voce Particolare). Laten we hopen dat er straks nog ruimte over is voor dirigent Emile Engel!

Buitensociëteit Zutphen, zaterdagavond 28 oktober

Dat moet je meemaken. Het lustrumconcert van het Warnsvelds Mannenkoor onder het motto “Lust for Life”. “Meemaken” moet je dan ook letterlijk nemen, want het publiek vervult een essentiële rol. Dirigent Emile Engel legt uit: “Het is een wisselwerking. Wij staan op het podium, maar zonder publiek gaat het niet. De zaal reageert op de muziek, gaat daar in mee, laat zich ontroeren. Als ze weer naar huis gaan zullen ze voelen dat ze nieuwe energie gekregen hebben en voldaan kunnen zeggen: “Dat was een prachtige avond!”

Sfeer! Humor! Magie!

Jan Roelofs is bas bij het WMK en namens de MuziekCommissie betrokken bij de opzet van het lustrumconcert. Hij verheugt zich op een bruisende avond vol levenslust. “Wat wij elke vrijdagavond bij de repetitie meemaken – na twee uur zingen ben je weer helemaal afgestoft en opgefrist – willen we ook het publiek laten ervaren. Als mannenkoor zoeken we naar vernieuwing. Geen obligaat, saai optreden maar entertainment. Sfeer! Humor! Magie! Deze weg zijn we vorig jaar ingeslagen met ons Lenteconcert, wat een enorm succes was, alleen was toen de zaal nog niet helemaal vol. Dat gaan we deze keer anders doen!”

Vernieuwing tijdens het concert, maar ook daarna. Jan Roelofs: “Voor het eerst organiseren we na afloop een “afterparty” in dezelfde prachtige zaal. Stoelen aan de kant, de bar achterin gaat open, de band speelt door en iedereen kan nagenieten met een drankje, een dansje en een praatje.”

Kaarten bestellen kan via de site www.warnsveldsmannenkoor.nl