28 oktober 2017

28-10-2017 Agenda Redactie

Op zaterdag 28 oktober organiseert Bomenstichting Zutphen e.o. een bomenexcursie naar de oude begraafplaats aan de Diepenveenseweg en naar het Rijsterborgherpark in Deventer, samen met Paulien Kylstra van de Deventer Bomenstichting.

De excursieleiders zijn: Rob Weimer, Jeroen Philippona (BSZ / telefoon: 06-37226705) en Paulien Kylstra.

Vanuit Zutphen vertrekken we van spoor 3 met de trein van 13:34 uur. Aankomst in Deventer om 13:46 u. Deelnemers die per auto naar Deventer willen gaan, kunnen parkeren op de Beestenmarkt of in de parkeergarage onder de Leeuwenbrug.

We verzamelen om 14:00 uur bij de achteringang van het station aan de Diepenveenseweg in Deventer.

De excursie voert naar twee belangwekkende objecten die tegen de oude binnenstad van Deventer liggen. Vanaf het station wandelen we eerst naar de oude begraafplaats aan de Diepenveenseweg. De eeuwenoude begraafplaats vormt een pareltje in het hart van de drukke en dynamische stad, rijk aan oude bomen, waarin men de natuur haar gang heeft laten gaan. Geen bewuste aanleg, minimaal maar gericht onderhoud en de ogenschijnlijke willekeur van de natuur laten zich hier beleven. Na een kort bezoek lopen we via de Hoge Hondtstraat en een spoortunnel naar het Rijsterborgherpark, een oud en dendrologisch interessant park. De excursieleiders tonen ons het door Leonard Springer fraai aangelegde park, met veel boomsoorten en variëteiten. Verschillende eikensoorten, een van de oudste amberbomen in Nederland, diverse soorten esdoorns, de ademwortels van de moerascipres en nog veel meer hoogst bijzondere bomen.

Na afloop van de excursie, naar schatting rond 16:00 uur kunnen we, op eigen kosten, een drankje nuttigen op het vogeleiland aan de stations-zijde van het park in horecagelegenheid “het Vogeleiland”.
De treinen naar Zutphen vertrekken elk half uur om 14 min. over heel en om 14 min. over half.

Van de deelnemende niet-donateurs wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.