28 september 2017

28-09-2017 Agenda Redactie

Zutphen – op donderdagochtend 28 september is er op locatie Waterkracht een bijeenkomst voor mantelzorgers met het thema ‘Een andere kijk op jezelf’. Hierin krijgen de deelnemers tips om hun grenzen te kunnen bewaken. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Een andere kijk op jezelf Deze workshop geeft je een andere kijk op jezelf en je valkuilen. We zijn namelijk gewend om te redeneren dat het de ander is die over onze grenzen gaat. Een belangrijke les is dat het juist ons eigen gedrag is dat de ander uitnodigt om dat te doen. Dat is geen plezierig inkijkje, maar het helpt wel om het werkelijke probleem te onderkennen. We laten je zien waar het mechanisme vandaan komt, waarom jij dat als patroon nodig hebt én wat je ertegen kunt doen. Deze mantelzorgbijeenkomst wordt verzorgd door John Vrakking, hij is Ontwikkelingsgerichte Coach met een eigen praktijk in de Stedendriehoek.

Bijeenkomst U bent welkom op donderdag 28 september van 10.00-11.30 uur, locatie Waterkracht, Ruys de Beerenbrouckstraat 106 Zutphen. U hoeft zich niet aan te melden en de toegang is gratis.

Mantelzorgondersteuning

Een mantelzorger zorgt langdurig voor bv. een zieke partner, gehandicapt kind, vader of moeder, een goede vriend(in) of buur. De sociaal werkers van Perspectief Zutphen hebben aandacht voor ontlasten van mantelzorgers. Daarnaast biedt Perspectief ondersteuning aan mantelzorgers door de Bezoek- en OndersteuningsService (BOS). Getrainde vrijwilligers nemen een paar uur per week de zorg over. Ook worden informatiebijeenkomsten georganiseerd en uitstapjes ter ontspanning. Er zijn 10 – 12 bijeenkomsten per jaar, meestal in wijkcentrum Waterkracht aan de Ruys de Beerenbrouckstraat in Zutphen. Meer informatie hierover vindt u terug op de website van de Vrijwilligerscentrale.