29 april 2016

29-04-2016 Agenda Redactie

De Witte Raaf is trots om op 29 april de violist van wereldformaat
Joost van Es te mogen verwelkomen. Als zoon van het kunstschilders-echtpaar Jacques en Nettie van Es groeide Joost op in Zutphen en heeft gaandeweg zijn muzikale sporen achtergelaten in Nederland en de hele wereld. Hij speelde in talloze bands en initiatieven zoals de bands 4Wheeldrive en Blue Grass Boogiemen en het internationaal Dans Theater, Reinhard Mey, Within Tempation of Gerard van Maasakkers.
Hij treedt bij de Witte Raaf op samen met singersongwriter Erik Devries met muziek ergens tussen country, americana en bluegrass. Speciaal voor deze gelegenheid zal Eugène Ligtvoet met hem in gesprek gaan.

Ligtvoet komt zelf ook optreden met de formatie Tales & Tunes in gezelschap van violiste Cornelie Wannee en accordeonist Wolfram Reisiger. Zij geven een voorproefje op hun muzikale vertelvoorstelling die op 1 mei in De Oude Wasserij De IJsselstroom te beleven is.

Els Bottema brengt op de avond tastbare kunst geïnspireerd op moderne en antieke architectuur. De vergankelijkheid en kwetsbaarheid van onverwoestbaar lijkende bouwwerken doen beseffen dat alles voorbij gaat. Zij gaat met Angela Alink in gesprek over haar voorkeur voor “primitieve” stooktechnieken als Kuilvuur en Raku .

Zoals iedere keer heeft cateraar Anne Menting zich weer laten inspireren door de gasten van deze avond en een bijzondere culinariteit bedacht. Wat zal het deze keer zijn?

De avond wordt besloten met een akoestische jamsessie.
Neem de gelegenheid waar en breng je instrument mee!

De Witte Raaf op 29 april om 21:00 uur (inloop vanaf 20.30 uur)
Volkshuis, Houtmarkt 62, Zutphen
Entree: 7,50 euro, voor gasten onder de 25 jaar: 3 euro.
Meer info vind u op
www.facebook.com/DeWitteRaafZutphen
Kaarten kunt u reserveren op www.wolframreisiger.nl/?event=de-witte-raaf-25-maart-volkshuis-zutphen