30 november 2017

30-11-2017 Agenda Redactie

Workshop “robots nu en in de toekomst”
De mensachtige robot Nao is de eregast op donderdagavond 30 november in de Bibliotheek Zutphen. Helma Lensen van Robots.nu geeft eerst een workshop over robots nu en in de toekomst. Daarna is er voor maximaal 45 gelukkigen een meet & greet met robot Nao.

Robottechnologie en kunstmatige intelligentie krijgen steeds meer toepassingen in ons dagelijks leven. Robots maaien ons gras en stofzuigen ons huis. Ze staan de chirurg bij in de operatiekamer en rijden rond op Mars. Ze vermaken onze kinderen en binnenkort zijn zelfs onze auto's autonome robots.

Welke rol spelen robots in ons dagelijks leven? Wat zijn de huidige ontwikkelingen? Hoe gaat deze technologie in de toekomst ons leven verder veranderen? Helma Lensen van Robots.nu schetst de actuele stand van zaken en biedt een doorkijkje naar de toekomst. Ze gaat ook in op de door Isaac Asimov bedachte wetten van robotica. Het publiek wordt hierbij betrokken en kan met elkaar van gedachten wisselen over dit thema. De workshop is ook toegankelijk voor jongeren vanaf 12 jaar. Onder de deelnemers aan de workshop worden 45 meet & greets met robot Nao verloot. Maak een praatje met robot Nao en maak meteen een selfie!

Deze workshop vindt plaats in het kader van Nederland Leest, de landelijke bibliotheekcampagne in november met dit jaar als thema robotica. Bezoekers van de Bibliotheek ontvangen in de maand november gratis het boek “Ik, robot” van Isaac Asimov of “Cyber boy” van Tanja de Jonge (zolang de voorraad strekt).

De locatie voor deze workshop is de Bibliotheek Zutphen, Broederenkerkplein 2, op donderdag 30 november om 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. De workshop duurt tot 21.00 uur; de meet & greet is van 21.15 tot 21.45 uur. Kaarten à € 7,50 (€ 5,00 voor jongeren vanaf 12 jaar) zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek Zutphen, tel. 0575-512926.