30 september 2016

30-09-2016 Agenda Redactie

Cultuurcafé de Witte RaafNa een lange lekkere zomer, start De Witte Raaf weer zoals gewend met een gevarieerd programma op de laatste vrijdag van de maand, maar vanaf nu een half uur eerder om 20:30 uur.

En nog altijd met bijzondere gasten zoals AIAMA (Amaia Izarzugaza), een jonge baskische pianiste gespecialiseerd in latin en braziliaanse muziek. Zij combineert haar intens en ritmisch pianospel met zangnummers waarin haar ruige zangstem de aandacht trekt. Dat alles wordt nog ondersteund door haar bijzondere verschijning. Ze studeerde muziek in Barcelona, Cuba, Rotterdam en afgelopen jaar nog in Utrecht bij Bert Brink.

Met een heel andere soort intensiteit komt de jonge theatermaker Jelle van der Meulen als tweede gast naar de Witte Raaf. Hij vertelt over zijn indrukwekkende voorstelling "Dorst" over Anders Breivik, die  onderwerp van het gesprek is, zelfs op NOS Radio 1 Journaal . "Dorst" is indringend, dichtbij, brutaal en beklemmend zonder letterlijke beelden. Een persoon tegenover een publiek van 50 man.

De figuren van onze derde gast, Dorien Plaat, leven in een keiharde wereld, waarin het uiterlijk vertoon, de buitenkant, het belangrijkst lijkt. Ze dwingen ons bij hen naar binnen te kijken. De buitenkant is flinterdun, met iets meer aandacht kan en mag je ook naar binnen kijken.
De figuren van Dorien laten zich zien zoals ze zijn. Wie niet geraakt wordt door deze kunst, heeft misschien niet goed gekeken ... naar de schilderijen ... of naar zichzelf.

Annemarie Menting zorgt met haar bedrijf Au Bain-Marie voor spannende culinaire verrassingen in de rubriek Live Cooking.

De avond wordt afgesloten met een akoestische jamsessie.

De Witte Raaf  vrijdag 30 september om 20:30uur (inloop vanaf 20.00 uur)
Entree: 7,50 euro, voor gasten onder de 25 jaar: 3 euro.
Meer info vind u op De Witte Raaf