31 januari 2017

31-01-2017 Agenda Redactie

Ixta Noa organiseert 31 januari een thema-avond over Borderline Persoonlijkheidsstoornis. Een van onze vrijwilligers vertelt over haar ervaring met deze persoonlijkheidsstoornis.
Borderline is de meest bekende persoonlijkheidsstoornis. Mensen die met borderline hebben moeite met het reguleren van hun emoties. Dit is lastig voor henzelf maar ook voor hun omgeving.
Ixta Noa heeft het afgelopen half jaar thema-avonden over psychologische problematiek georganiseerd. In het Praktijkhuis aan de Stationstraat 1 te Zutphen wordt iedere laatste dinsdag van de maand een bepaald thema belicht vanuit zowel expertise als ervaring.
Doel van de avonden is op een informele manier meer te weten te komen over psychische aandoeningen en het leven wat daarbij hoort. Voor mensen die daar direct of indirect mee te maken hebben, maar ook voor iedereen die wat wil leren.De avonden starten steeds om 19:00 uur en zijn rond 21:00 uur afgelopen. Toegang is gratis, men hoeft zich niet aan te melden van te voren.
Het Praktijkhuis van Ixta Noa is al meer dan 10 jaar een plek in Zutphen waar mensen met een psychisch verleden of heden terecht kunnen. Bij het praktijkhuis werken uitsluitend mensen die zelf iets soortgelijks hebben meegemaakt. Ixta Noa is een landelijke organisatie die behalve Praktijkhuizen in bijvoorbeeld Zutphen, Nijmegen, Enschede en Leeuwarden, ook online hulp biedt, gastsprekers opleidt en op afdelingen van GGZ-instellingen ervaringsdeskundigen inzet.