31 oktober 2017

31-10-2017 Agenda Redactie

Ixta Noa organiseert dinsdag 31 oktober een thema-avond over ADHD/ADD. Sevket Hepark, psychiater van het UMC Radboud en ervaringsdeskundige ADD geeft deze avond een presentatie over dit onderwerp. Daarnaast deelt ervaringsdeskundige Jordan zijn verhaal over ADHD.

De afgelopen jaren is ADHD/ADD veel in de media. Verschillende wetenschappelijke studies geven ieder hun eigen antwoorden en visie. Is het een stoornis? Of is het iemand die gewoon heel druk is? Wat is nu precies waar? Wanneer spreek je van ADHD of ADD en wanneer is iemand alleen ‘een beetje druk in zijn doen en laten’? Deze avond biedt diepgaande informatie over wat ADHD/ADD nu precies is.

Ixta Noa heeft het afgelopen jaar thema-avonden over psychologische problematiek georganiseerd. In het Praktijkhuis aan de Stationsstraat 1 te Zutphen wordt iedere laatste dinsdag van de maand een actueel thema belicht vanuit zowel expertise als ervaring.

Doel van de avonden is om op een informele manier meer te weten te komen over psychische aandoeningen en het leven wat daarbij hoort. Voor mensen die daar direct of indirect mee te maken hebben, maar ook voor iedereen die wat meer daarover wil weten.

Het Praktijkhuis Ixta Noa is al meer dan 10 jaar een plek in Zutphen waar mensen met een psychisch verleden of heden terecht kunnen. Tijdens de openingstijden is er een laagdrempelige inloop waar ervaringsdeskundigen werken die iets soortgelijks hebben meegemaakt en van daaruit anderen in hun leven verder helpen.

Ixta Noa is een landelijke organisatie, die behalve Praktijkhuizen in Zutphen, Nijmegen, Enschede, Groningen en Leeuwarden, ook online hulp biedt, voorlichtingen geeft in teams, gastsprekers opleidt en op afdelingen van GGZ-instellingen ervaringsdeskundigen inzet.

De thema-avond ADHD/ADD op 31 oktober 2017 is van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Inloop vanaf 18.30 uur met koffie en thee. Het adres is Praktijkhuis Ixta Noa, Stationsstraat 1 in Zutphen.

Toegang is gratis, aanmelding vooraf niet nodig.