4 en 5 november 2017

04-11-2017 Agenda Redactie

Op zaterdag 4 en zondag 5 november openen ateliers in Zutphen de deuren voor publiek tijdens het Landelijk Atelierweekend. Bezoekers kunnen een uniek kijkje achter de schermen nemen bij ruim twintig (beroeps)kunstenaars, variërend van schilders en beeldhouwers tot een goudsmid en glasblazer.
Het Landelijk Atelierweekend is meer dan een kunstroute. Niet alleen worden werken geëxposeerd, de bezoeker ziet waar de kunstenaar aan het werk is, hoe de kunstwerken tot stand komen en waardoor de maker geïnspireerd wordt. In veel ateliers zullen de kunstenaars daadwerkelijk aan het werk zijn en op andere plekken kan de bezoeker zelf aan de slag bij een workshop of demonstratie.

Zutphen kunststad

Kunst is een belangrijk onderdeel van Zutphen. Al eeuwenlang raken kunstenaars geïnspireerd door deze Hanzestad en door de eigenzinnige en authentieke sfeer waar de stad om bekend staat. Anno 2017 uit zich dat in de vele ateliers en galerieën en in de hoeveelheid exposities en workshops die het hele jaar door georganiseerd worden. 
Het Landelijk Atelierweekend vindt plaats tijdens het eerste weekend van de Nationale Kunstweek en wordt georganiseerd door Stichting Kunstweek. Zutphen Promotie ontwikkelde samen met een aantal kunstenaars de gratis routeflyer – speciaal voor Zutphen - die verkrijgbaar is bij VVV Zutphen.

Meer informatie Bekijk op www.inzutphen.nl en www.landelijkatelierweekend.nl welke kunstenaars deelnemen aan Landelijk Atelierweekend of haal de gratis folder bij VVV Zutphen (Houtmarkt 75).