4 juli 2017

04-07-2017 Agenda Redactie

Zelfhulp- en Nazorggroep Eetstoornissen AN / BN / BED Ixta Noa start 1 juli 2017

“Ik voelde me schuldig. Schaamde me voor mijn gedrag. Zag geen uitzicht meer en dacht dat niemand me zou begrijpen. Nu ik in de groep kan praten over mijn gedachten en ik feedback krijg op mijn eetgewoonten en over hoe ik op anderen over kom durf ik steeds realistischer naar mezelf te gaan kijken. Door te leren over de eetstoornis krijg ik meer inzicht in mijn eigen problematiek. Ik heb ontdekt dat ik niet de enige ben die hiermee zit. Door de overeenkomsten voel ik me gehoord en begrepen.”

Meiden en jongens, mannen en vrouwen die met een eetstoornis leven durven hier niet vaak voor uit te komen. Ze voelen zich alleen en hebben een idee dat niemand in de omgeving hen snapt. Om ernstige problemen voor te zijn en een beginnend eetprobleem of eetstoornis aan te pakken is het belangrijk steun te zoeken. Dat kan bij Ixta Noa. Waar ervaringsdeskundigen zijn opgeleid tot trainers.

De zelfhulp- en nazorggroep Eetstoornissen helpt schaamte te overwinnen en (leren) openheid te geven over psychische uitdagingen. Daarnaast kan deelname aan een groep motiveren tot veranderen van gedrag, en (indien nodig) helpen een stap te zetten naar professionele hulp- en ondersteuning. Inzicht in- en erkenning van de huidige situatie en problemen spelen hierbij een grote rol.

De volgende zelfhulp- en nazorggroep start op dinsdag 4 juli a.s. De groep is gemengd voor de eetstoornissen Anorexia, Boulimia en Binge Eating Disorder (BED). Het is een doorlopende groep. Dat betekent dat het mogelijk is om meerdere momenten in de 8-weekse cyclus in te stromen. De bijeenkomsten vinden iedere twee weken plaats in het Praktijkhuis te Zutphen, gevestigd aan de Molenstraat 2a.

Interesse? Aanmelden kan via een aanmeldformulier op de website of door een mail te sturen naar: zutphen@ixtanoa.nl, o.v.v. Zelfhulp-/Nazorggroep Eetstoornissen. In een hierna volgend kennismakingsgesprek wordt meer informatie gegeven. Een verwijzing of diagnose is niet nodig. Deelname aan de groep is gratis.