Brummense Bikkel 2019 voor Kim Biezeman en Pieter Bolt

18-04-2019 Gezond Redactie

BRUMMEM – Woensdagavond 17 april reikte wethouder Jolanda Pierik de Brummense Bikkel uit. Dit jaar krijgen 2 jongeren deze bijzondere onderscheiding: de Leuvenheimers Kim Biezeman en Pieter Bolt. Zij ontvingen het jeugdlintje tijdens de algemene ledenvergadering van Leuvenheims Belang in Buurthuis Leuvenheim.

Met de Brummense Bikkel zet de gemeente Brummen kinderen en jongeren die een bijzondere prestatie hebben verricht in het zonnetje. Iedereen kan aanmeldingen voor de Brummense Bikkel opsturen. Een vakkundige jury onder leiding van wethouder Jolanda Pierik heeft de tot en met 31 maart ontvangen voordrachten beoordeeld. De jury vond dat de nominaties van Kim en Pieter allebei voor een Bikkel in aanmerking komen.

Stichting Alzheimer

Kim Biezeman heeft vorig jaar als 13-jarige 4 x 30 kilometer gelopen tijdens de Nijmeegse 4-daagse. En dat in de hitte! Kim heeft daar een goed doel aan verbonden. Ze heeft geld ingezameld voor Stichting Alzheimer. Haar oma en opa leden allebei aan de ziekte van Alzheimer. Haar oma is een week voor de vierdaagse overleden. Daar was Kim erg verdrietig over. Sterker werd haar wens om voor oma te gaan lopen. Ze heeft de 4-daagse samen met haar vader gelopen. Familie, vrienden en bekenden hebben haar financieel gesteund. Uiteindelijk heeft Kim ruim € 500,- opgehaald. Een mooie prestatie! Kim is opnieuw aan het trainen voor de komende Nijmeegse 4-daagse. We wensen haar opnieuw veel succes toe!

Maatje

De tweede genomineerde is Pieter Bolt (17 jaar). Hij is sinds ruim een jaar het maatje van Max Kroon: een jongen van 13 jaar met een lichamelijke beperking. Zijn ouders zochten een maatje voor Max. Hij heeft veel volwassenen om zich heen. Max geniet juist zo van leeftijdgenoten om lekker flauw grapjes te maken en leuke dingen te doen. Een jaar geleden is Pieter het maatje van Max geworden. Samen doen ze leuke dingen en hebben ze veel plezier. Ze gaan er met de tandem op uit om ergens even wat te drinken, een ijsje te eten of naar het zwembad te gaan. Of gewoon bij Pieter thuis in de tuin spelletjes doen of muziek maken. Max geniet er enorm van en ziet Pieter als zijn grote vriend. Hij heeft een foto van hun samen in een lijstje zitten en die gaat overal mee naar toe. Dus zelfs als Pieter er niet is, is hij er toch bij.

Belangrijke inzet

De jury van de Brummense Bikkel is onder de indruk van deze vrijwillige en belangrijke inzet van Kim en Pieter. Zij ontvingen de Brummense Bikkel en een mooie bos bloemen van wethouder Jolanda Pierik. Zij licht toe: “De gemeenteraad heeft in 2011 het initiatief genomen om via de uitreiking van de Brummense Bikkel de jongeren in onze gemeente in het zonnetje te zetten. Een onderscheiding laat zien dat de gemeente Brummen vrijwilligerswerk belangrijk vindt en investeert in de jeugd. Door de uitreiking van deze lintjes moedigen we kinderen en jongeren aan om zich actief in te zetten voor de samenleving en hun medemens. Ze worden zich zo bewust dat ze echt iets voor anderen kunnen betekenen, in welke vorm dan ook.”

Aanmelden

Stichting Welzijn Brummen (SWB) coördineert de aanvragen voor de Brummense Bikkel. Via hun website www.welzijnbrummen.nl kunnen mensen het hele jaar door het nominatieformulier downloaden en invullen en zo hun favoriete kandidaat aanmelden. Je kunt je aanmelding ook insturen per e-mail: bikkel@welzijnbrummen.nl. Of stuur een brief naar Nominatie Brummense Bikkel, p/a Postbus 141, 6970 AC BRUMMEN. De jury beoordeelt eind maart alle inzendingen onder leiding van wethouder Jolanda Pierik, beoordeeld.

Er zijn twee categorieën: van 4 tot en met 12 jaar en van 13 tot en met 17 jaar. Meld in de voordracht duidelijk wie de genomineerde is, zijn of haar adres en telefoonnummer. Geef ook duidelijk aan waarom deze persoon de Brummense Bikkel zou moeten winnen.

Informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Hennita van der Zee van SWB. Zij is bereikbaar via e-mailadres h.vd.zee@welzijnbrummen.nl of bel naar 0575–561 988.