Dance for Health-docent

02-02-2019 Gezond Redactie

ZUTPHEN – Odensehuis Zutphen heeft voor woensdag 13 februari weer een ‘In Gesprek Met’ op de kalender staan. Deze keer vragen we dansdocent Ineke van Wijngaarden om meer te vertellen over Dance for Health. Dus wilt u zich graag wat vitaler voelen en bent u op zoek naar een vrolijke vorm van beweging? Kom dan luisteren en een beetje meedansen aan de Tengnagelshoek 6 in Zutphen.

Vrolijk gevoel

Dance for Health is gericht op de combinatie dans en muziek en zorgt onder andere voor een vrolijk gevoel. Daarnaast activeert dansen op (uw favoriete) muziek de hersenen. Hierdoor sterken de spieren en verbetert de motoriek. Samen zorgt dit weer voor meer souplesse en een goede doorbloeding. Dit is belangrijk voor mensen die gezond zijn en gezond willen blijven, maar zeker ook voor mensen met (beginnende) dementie of een chronische ziekte zoals reuma, MS of de ziekte van Parkinson.

Ouder worden 

‘In Gesprek Met’ is een maandelijks terugkerende bijeenkomst van Odensehuis. Elke keer nodigen we iemand uit die dagelijks te maken heeft met een onderwerp rondom ouder worden. Soms raakt het dementie heel erg, soms helemaal niet. Voor ‘In Gesprek Met’ hoeft u zich niet aan te melden en de bijeenkomst is gratis toegankelijk. Het Odensehuis is woensdag vanaf 19.00 uur open. Kijk voor meer informatie ook eens op www.odensehuiszutphen.nl

Over het Odensehuis Zutphen

Net als de andere Odensehuizen in Nederland biedt Odensehuis Zutphen mensen met (beginnend) geheugenverlies en hun naasten een perspectief. Isolement proberen we te voorkomen en een levenslijn wordt gevormd. Het Odensehuis is dan ook een plek waar elkaar ontmoeten en samen activiteiten ondernemen centraal staan.

Leven staat centraal

Vrij toegankelijk, zonder diagnose of indicatie. Het Odensehuis staat symbool voor de menselijke maat in de dementiezorg. We werken vanuit de gedachte dat iemand met geheugenverlies of beginnende dementie nog steeds veel vaardigheden en kwaliteiten heeft. Deze talenten willen we tot hun recht laten komen. We praten daarom over deelnemers in plaats van cliënten of patiënten. De deelnemer en zijn leven staan centraal, niet de ziekte en de zorg.