Dansen tijdens Zin in Zondag

10-10-2018 Gezond Redactie

Houdt u van dansen of wilt u weten of u ervan houdt? Kom dan naar Zin in Zondag op 21 oktober. Tijdens dit moment van ontmoeting georganiseerd door Odensehuis Zutphen kunt u meedoen aan een workshop Dance for Health. Houdt u niet van dansen? Geen probleem; Zin in Zondag is óók bedoeld om bij te praten bij een theetje en iets lekkers.

 De dansles wordt gegeven door Ineke van Wijngaarden. Zij geeft dansles- ook op de locatie Odensehuis- aan mensen met Parkinson, reuma, MS en andere chronische aandoeningen. Dance for Health is gericht op de combinatie dans en muziek. Deze zorgt er namelijk voor dat de hersenen geactiveerd worden. Hierdoor kunnen mensen hun spieren sterken en hun motoriek verbeteren. Samen zorgt dit weer voor meer souplesse. Dit keer kan iedereen meedoen ongeacht of je een beperking hebt of niet!

 De workshop op 21 oktober is gratis, net als de thee en koffie. U bent welkom van 14.30 tot 16.30 uur aan de Tengnagelshoek 6 in Zutphen. Van tevoren aanmelden is niet nodig.

 

Over het Odensehuis Zutphen


Net als de andere Odensehuizen in Nederland biedt Odensehuis Zutphen mensen met (beginnend) geheugenverlies en hun naasten een perspectief. Isolement proberen we te voorkomen en een levenslijn wordt gevormd. Het Odensehuis is dan ook een plek waar elkaar ontmoeten en samen activiteiten ondernemen centraal staan.

Vrij toegankelijk, zonder diagnose of indicatie. Het Odensehuis staat symbool voor de menselijke maat in de dementiezorg. We werken vanuit de gedachte dat iemand met geheugenverlies of beginnende dementie nog steeds veel vaardigheden en kwaliteiten heeft. Deze talenten willen we tot hun recht laten komen. We praten daarom over deelnemers in plaats van cliënten of patiënten. De deelnemer en zijn leven staan centraal, niet de ziekte en de zorg.