De Kaardebol Zutphen dementievriendelijk

23-01-2020 Gezond Redactie

ZUTPHEN - Mede dankzij het feit dat inmiddels 42 bestuursleden en vrijwilligers van de verschillende organisaties op de Kaardebol de training ‘GOED omgaan met dementie’ hebben gevolgd, ontving de Kaardebol Zutphen op woensdag 22 januari de sticker ‘Dementievriendelijk’!

Succesvol

Namens het landelijke Samendementievriendelijk werd de sticker uitgereikt aan de Kaardebollers door Marchien Oosterhuis, voorzitter van Alzheimer Nederland afdeling Oost Gelderland. Zij prees de aanwezigen dat zij niet aan 2, maar aan zeker 6 van de 9 criteria voldoen om de sticker te kunnen verkrijgen. Het was een feestelijk gebeuren, mede dankzij het optreden van het Bovenkamerkoor onder leiding van Fleur Tolman. Dit koor is een voorbeeld van een succesvolle dementievriendelijke activiteit, waarin in aanvang slechts acht, maar inmiddels ruim 30 mensen zeer regelmatig of zelfs wekelijks meezingen.

Taboe

Wethouder Mathijs ten Broeke reageerde zichtbaar met plezier en trots op de samenwerking en saamhorigheid op de Kaardebol om het predicaat te behalen en liet niet onvermeld dat het dementievriendelijke Bovenkamerkoor een prachtig voorbeeld is van hoe de taboe rondom dementie doorbroken kan worden. Vanuit het stadhuis wil hij graag bijdragen aan het verder dementievriendelijk maken van onze samenwerking. Dat zal onder meer gebeuren door het trainen van alle ambtenaren aan de balies van de Gemeente Zutphen. Dit nieuws werd door de aanwezigen met luid applaus onthaald. Maar ook op de Kaardebol wil men dóór met het verder dementievriendelijk maken van Zutphen: Op woensdagavond 5 februari en donderdagavond 16 april worden zodoende op de Kaardebol trainingen aangeboden. Nieuwe Kaardebol vrijwilligers en andere geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden op de Kaardebol, in de huiskamer van de Bovenkamer die geopend is van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

Koor

Wie graag het Bovenkamerkoor wil horen, is van harte welkom in de Kaardebol tijdens huiskamerfestival Gluren Bij De Buren op zondag 9 februari. De optredens zijn om 13.00 en 14.30 uur. Ook tijdens de repetities op de dinsdagochtend zijn geïnteresseerden welkom. Het koor komt samen van 10.30 tot 12.00 uur, de inloop is vanaf 10.00 uur in de Bovenkamer, Harenbergweg 1, Zutphen.