Gelre krijgt 3 sterren voor gastvrijheid

10-06-2016 Gezond Redactie

ZUTPHEN – Op donderdag 16 juni gaat Gelre ziekenhuizen haar patiënten en bezoekers in het zonnetje zetten. Er zijn ludieke activiteiten in de hal van Gelre in Apeldoorn en Zutphen. Zo is er muziek, en zijn er presentjes voor iedereen. Er is muziek, iets lekkers bij de koffie en voor iedereen een presentje.

Afgelopen woensdag kreeg Gelre ziekenhuizen tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg opnieuw 3 sterren voor haar gastvrijheid. In maart 2016 is Gelre bezocht door onafhankelijke auditoren die de gastvrijheidszorg hebben beoordeeld. Het doel hiervan is de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren.
 
Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. De waardering komt tot stand via interne beoordelingen van management, cliëntenraad, cliënten, medewerkers, vrijwilligers en familieleden. Daarnaast zijn er twee bezoeken door externe auditeurs, waarvan één bezoek als mystery guest.

Gastvrijheidsaspecten die worden beoordeeld zijn onder meer ambiance, bejegening, beleid, eten & drinken, faciliteiten en klantvriendelijkheid.Gerelateerd