Gelre Zutphen krijgt intensive care terug

27-03-2017 Gezond Peter van de Ven

ZUTPHEN - Het Gelre Ziekenhuis in Zutphen is bezig om weer aan de norm te voldoen om een intensive care te mogen draaien. 

Dat maakte het ziekenhuis maandag bekend bij de gemeente.

Bij een eerdere kwaliteitscontrole bleek de afdeling in Zutphen niet aan de norm te voldoen. Het ging hierbij niet om patiëntzorg, aldus het ziekenhuis. Daardoor werd de I.C. terug gezet naar een High Care.

"We werken nu hard om weer aan de norm te voldoen. Dan laten we ons opnieuw controleren." 

De afschaling heeft volgens het ziekenhuis geen financiële redenen. "De afschaling kost juist geld. We krijgen nu niet het geld voor een I.C. patiënt. Maar het kost wel hetzelfde."

Eerder meldde verschillende media dat geld wel een rol zou spelen.

Het ziekenhuis verwacht binnen enkele weken weer een I.C. te kunnen draaien: "Dat is ook afhankelijk van wanneer de nieuwe controle weer kan plaatsvinden."

In 2016 maakten 200 mensen gebruik van de I.C. in Zutphen. Het Gelre Zutphen heeft ook Bronckhorst en Brummen in het verzorgingsgebied liggen. Afgevaardigden van beide gemeenten waren aanwezig in Zutphen tijdens de vergadering.

Het ziekenhuis zegt wel dat er een verschuiving van zorg plaatsvindt. Hierdoor kan het zijn dat patiënten met specialistische problemen naar Apeldoorn moeten. "Maar we willen in Zutphen de bekende zorg blijven regelen."Gerelateerd