Gelre Zutphen voert eerste verbeteringen door na vernietigend rapport IGZ

23-06-2017 Gezond Redactie

ZUTPHEN - De IGZ heeft Gelre ziekenhuizen gecomplimenteerd met het zorgbeleidsplan voor de locatie Zutphen. Met het vernieuwde zorgbeleidsplan is de aanwijzing die het ziekenhuis in april kreeg van de IGZ, van de baan.

De Raad van Bestuur van Gelre nam eind februari het besluit om de Intensive Care (IC) in Zutphen tijdelijk terug te brengen naar een High Care (HC). Aanleiding daarvoor was dat de landelijke beroepsvereniging voor IC-zorg (NVIC) verbeterpunten had geconstateerd.

In vervolg op het besluit van Gelre om de IC tijdelijk af te schalen naar een HC, heeft de IGZ Gelre medio april met een aanwijzing verzocht de opnamecriteria voor de locatie Zutphen aan te scherpen en helder te formuleren in een zorgbeleidsplan. Het is nu naar alle betrokkenen duidelijk gemaakt wanneer een patiënt op de locatie Zutphen terecht kan dan wel naar locatie Apeldoorn of een omliggend ziekenhuis met een IC functie verwezen moet worden.

Gelre ziekenhuizen wil voor het verzorgingsgebied van locatie Zutphen, graag verloskunde, acute (spoed)opvang en een breed aanbod van basiszorg blijven bieden. Gelre verwacht nog deze zomer te kunnen besluiten over de manier waarop op de lange termijn de daarbij passende intensieve zorg het beste ingevuld kan gaan worden.