GGNet opent locatie in Zutphen voor milde psychische klachten

02-05-2018 Gezond Redactie

ZUTPHEN GEZOND Dinsdag opende Bas basis GGZ haar deuren aan de Molengracht in Zutphen. Bas, onderdeel van GGNet, biedt basis GGZ (geestelijke gezondheidszorg) aan mensen die milde tot matige psychische klachten hebben.

"Soms heb je last van klachten en is hulp daarbij noodzakelijk, bijvoorbeeld doordat je een trauma hebt opgelopen, een hoge verwachting van jezelf hebt of een negatief zelfbeeld. Dat kunnen klachten zijn zoals angst en of paniek, somberheid, depressiviteit . Bas helpt je om je zelf de regie op je herstelproces te pakken en je weerbaarheid en zelfredzaamheid te versterken," aldus GGNet.

 Bas werkt vanuit een visie op positieve psychologie. Dat betekent dat Bas kijkt waar de kracht ligt van cliënten en deze kracht inzet om herstel in te zetten.

 Bas-teams zitten altijd op locaties midden in de wijk zoals gezondheidscentra en huisartsenpraktijken. Soms zijn we een paar uur op een locatie aanwezig en op andere plekken een aantal dagdelen. Bas is gevestigd in Zevenaar, Doetinchem, Apeldoorn, Winterswijk en Eibergen.

Werkwijze
Een behandeling bij Bas is een combinatie van gesprekken met een hulpverlener en opdrachten die je thuis maakt op de computer. Een uitgangspunt van Bas is dat de cliënt zoveel mogelijk bepaalt hoe hij het prettigst geholpen wilt worden. Aanmelden Voor behandeling bij Bas heb je een verwijzing nodig van de huisarts. Er is geen wachtlijst.