Landelijke erkenning voor Expertisecentrum voor Eetstoornissen

10-03-2017 Gezond Redactie

ZUTPHEN – Het expertisecentrum voor Eetstoornissen, Amarum, krijgt het TOPGGz keurmerk.

Tijdens het feestelijke 10-jarig jubileumcongres van de Stichting TOPGGz in Amersfoort ontving Mirjam Lammers, klinisch psycholoog van Amarum Zutphen het keurmerk TOPGGz.

“De kracht van Amarum ligt in de goede zorgvuldige behandeling volgens de zorgstandaard voor de behandeling van eetstoornissen”, aldus Erik Rekers, manager van Amarum. “En als dat niet werkt, zijn we innovatief en creatief om lastige en harde noten te kraken. Ik ben hartstikke blij en trots op het team. Het behalen van het keurmerk is een erkenning voor het harde werk dat zij verzet hebben en is een stimulans om patiënten nog beter te gaan helpen in hun weg naar herstel”.

Rapport visitatie commissie
Amarum locatie Zutphen is sinds de interne audit in 2015 sterk gegroeid in haar topklinische activiteiten. De commissie heeft een ambitieus en enthousiast team gesproken dat zich profileert als expertisecentrum voor eetstoornissen. De commissie constateert dat Amarum de ontwikkeling naar topklinische afdeling succesvol heeft ingezet.

GGNet Amarum
GGNet Amarum Zutphen biedt hoogspecialistische zorg aan mensen met een eetstoornis vanaf 16 jaar. Het aanbod betreft diagnostiek, consultatie, second opinions en behandeling voor mensen met een vaak ernstige en complexe eetstoornis, in combinatie met (somatische en/of psychische) dubbele stoornis.