Lichthouder maken tijdens Zin in Zondag

12-11-2018 Gezond Redactie

Zutphen – Bent u iemand die elke avond wel een paar kaarsjes aansteekt om wat gezellig licht te maken in de donkere wintermaanden? Dan is de komende Zin in Zondag van Odensehuis Zutphen wellicht iets voor u. Op  18 november kunt u aan de Tengnagelshoek 6 een lichthouder maken.

Een theetje en iets lekkers

Zijdevloei papier, kunstenaar Hundertwasser, waxinelichtjes en uw eigen creativiteit vormen uw houvast tijdens dit maakproces. Bent u niet van het knutselen? Geen probleem; Zin in Zondag is óók bedoeld om bij te praten bij een theetje en iets lekkers. We beginnen om 14.30 uur en ronden af om 16.30 uur. Van tevoren aanmelden is niet nodig. 

Over het Odensehuis Zutphen

Net als de andere Odensehuizen in Nederland biedt Odensehuis Zutphen mensen met (beginnend) geheugenverlies en hun naasten een perspectief. Isolement proberen we te voorkomen en een levenslijn wordt gevormd. Het Odensehuis is dan ook een plek waar elkaar ontmoeten en samen activiteiten ondernemen centraal staan.

Vrij toegankelijk, zonder diagnose of indicatie. Het Odensehuis staat symbool voor de menselijke maat in de dementiezorg. We werken vanuit de gedachte dat iemand met geheugenverlies of beginnende dementie nog steeds veel vaardigheden en kwaliteiten heeft. Deze talenten willen we tot hun recht laten komen. We praten daarom over deelnemers in plaats van cliënten of patiënten. De deelnemer en zijn leven staan centraal, niet de ziekte en de zorg.