‘In gesprek met`schrijfster Gertrude Klinkhamer over mooi oud zijn

01-11-2018 Gezond Redactie

Zutphen – Hoe word je mooi oud? En hoe blijf je dat? Wat is mooi? Hierover gaat ‘In Gesprek Met’ van het Odensehuis Zutphen. Op woensdag 14 november is Gertrude Klinkhamer namelijk vanaf 19.30 uur te gast aan de Tengnagelshoek 6.

Hoe worden we in Nederland oud

Gertrude Klinkhamer schreef samen met Joke Roeleveld het boek ‘Mooi oud zijn, mooi oud worden’. Ze startten een briefwisseling met als hamvraag hoe we in Nederland oud worden, welke invloeden onze cultuur hierop heeft en wat nu eigenlijk mooi is. En dat alles met een zeer persoonlijke noot. Zo praat Joke over verweren in plaats van vergrijzen en stelt Gertrude zichzelf niet langer de vraag waarom ze hier is, maar probeert ze antwoord te krijgen door alles te leven. Benieuwd of ze nu alles leeft en daardoor weet hoe je mooi oud bent en blijft? Kom luisteren naar het gesprek dat wordt geleid door coördinator Ceciel Funnekotter. De toegang is gratis.

 Over het Odensehuis Zutphen

Net als de andere Odensehuizen in Nederland biedt Odensehuis Zutphen mensen met (beginnend) geheugenverlies en hun naasten een perspectief. Isolement proberen we te voorkomen en een levenslijn wordt gevormd. Het Odensehuis is dan ook een plek waar elkaar ontmoeten en samen activiteiten ondernemen centraal staan.

Vrij toegankelijk, zonder diagnose of indicatie. Het Odensehuis staat symbool voor de menselijke maat in de dementiezorg. We werken vanuit de gedachte dat iemand met geheugenverlies of beginnende dementie nog steeds veel vaardigheden en kwaliteiten heeft. Deze talenten willen we tot hun recht laten komen. We praten daarom over deelnemers in plaats van cliënten of patiënten. De deelnemer en zijn leven staan centraal, niet de ziekte en de zorg.