Noaberschap ten top

09-04-2020 Gezond Redactie

EEFDE - Vanuit alle hoeken wordt hulp aangeboden aan Sutfene. Het ‘noaberschap’ hebben ook de dorpen Gorssel en Eefde hoog in het vaandel staan. Onze collega Maaike Peters (op de foto), werkzaam op Spijkhoeve (Het Spijk) in Eefde, ziet van dichtbij wat de landelijke maatregel ‘geen bezoek aan de ouderen in o.a. verpleeghuizen‘ doet met de bewoner en familieleden. Maaike: “Het is soms hartverscheurend om te zien hoe onze bewoners hun familieleden missen en graag bij hun naaste willen zijn. Bij verschillende zorginstellingen zag ik spreek-luister verbindingen, dat leek me geweldig voor Spijkhoeve. Na overleg met mijn collega’s heb ik contact opgenomen met de voorzitter van voetbalvereniging SP-Eefde, Johan Peters. Hij reageerde enthousiast en ging aan de slag om de spreek-luisterverbinding voor onze bewoners en familieleden te realiseren en te financieren. Maandag 6 april zijn de ‘deuren van de tent’ (op afspraak) open!”.

Zware tijd

Wat is een spreek-luisterverbinding? Het houdt eigenlijk in dat cliënten met hun familieleden via microfoons kunnen communiceren met elkaar. Zij nemen beide plaats achter/voor het raam: één familielid buiten en de bewoner binnen. Ze kunnen elkaar goed verstaan omdat de microfoons op de boxen zijn aangesloten. En nog mooier, ze kunnen elkaar ‘live’ zien! Zo hebben ze toch een gevoel om wat dichter bij elkaar te zijn in deze zware tijd.

Samen sterk

Maaike: “Om een spreek-luisterverbinding te realiseren zijn er aardig wat attributen en financiële middelen nodig. Het bestuur van voetbalvereniging SP-Eefde heeft de microfoons en de geluidsboxen voor ons gefinancierd. Deze worden aangesloten door Mark Bouwhuis. Om de familieleden een beetje privacy en warmte te bieden is voor het raam buiten een tent geplaatst. De tent is gesponsord door Enduro team Eefde. Alles geregeld binnen een paar dagen. Wij hebben hier maar één woord voor: GEWELDIG!!! We hopen maandag 6 april de eerste familieleden te kunnen verwelkomen. We verwachten alleen maar blije gezichten! Kleine lichtpuntjes voor onze bewoners. Want zeg nou zelf, wat is er in deze tijd fijner dan zo dicht mogelijk als kan bij je geliefde en/of naaste te kunnen zijn! Dank je wel allemaal! Zo zie je maar weer... Samen staan we sterk! en Sterker worden we Samen op Het Spijk!”.