Odensehuis ‘In Gesprek Met’ schrijver Tobias Reijngoud

18-02-2019 Gezond Redactie

fotograaf Nike Martens

Zutphen – Odensehuis Zutphen heeft de Warnsveldse schrijver Tobias Reijngoud uitgenodigd voor ‘In Gesprek Met’. Op woensdag 13 maart komt hij van 19.30 tot 21.00 uur aan de Tengnagelshoek 6 vertellen wat hij heeft geleerd over het leven van zijn leven. Toen hij halverwege de veertig was, vroeg hij zich namelijk af waar het nu eigenlijk om gaat. Gesprekken met mensen als Jan Terlouw, Huub Oosterhuis, Prinses Irene, Pim van Lommel en Lenny Kuhr gaven hem richting.

 Kracht om te leven

Reijngoud vroeg deze mensen, die al wat verder in het leven staan dan hij, of ze hem konden vertellen over hun zingeving. Hoe staan ze bijvoorbeeld in verbinding met de wereld? Welke intentie hebben ze met dat wat ze doen? Hoe komen ze aan de kracht om te leven? Hadden ze een inspirator? De antwoorden verwerkte Tobias Reijngoud in zijn boek Levenskracht & Levensvragen en neemt hij mee op weg in zijn eigen leven.

Gratis toegankelijk

‘In Gesprek Met’ is een maandelijks terugkerende bijeenkomst van Odensehuis. Elke keer nodigen we iemand uit die te maken heeft met een onderwerp rondom ouder worden. Soms raakt het dementie heel erg, soms helemaal niet. Voor ‘In Gesprek Met’ hoeft u zich niet aan te melden en de bijeenkomst is gratis toegankelijk. Het Odensehuis is woensdag vanaf 19.00 uur open. Kijk voor meer informatie ook eens op www.odensehuiszutphen.nl.

Over het Odensehuis Zutphen

Net als de andere Odensehuizen in Nederland biedt Odensehuis Zutphen mensen met (beginnend) geheugenverlies en hun naasten een perspectief. Isolement proberen we te voorkomen en een levenslijn wordt gevormd. Het Odensehuis is dan ook een plek waar elkaar ontmoeten en samen activiteiten ondernemen centraal staan.

Vrij toegankelijk, zonder diagnose of indicatie. Het Odensehuis staat symbool voor de menselijke maat in de dementiezorg. We werken vanuit de gedachte dat iemand met geheugenverlies of beginnende dementie nog steeds veel vaardigheden en kwaliteiten heeft. Deze talenten willen we tot hun recht laten komen. We praten daarom over deelnemers in plaats van cliënten of patiënten. De deelnemer en zijn leven staan centraal, niet de ziekte en de zorg.