Ontwikkelingen in de zorg komen samen in Zutphense pop-up

27-09-2017 Gezond Redactie

ZUTPHEN - Wie wil weten hoe alle ontwikkelingen in de zorg er uit zien kan het komende half jaar in de pop-up Zorginnovatie terecht. Gezondheidscentrum Vijverstaete aan de Piet Heinstraat in Zutphen houdt op zaterdag 7 oktober een open dag in de vorm van een Health Festival. De gemeente Zutphen opent, in samenwerking met het bedrijf Schmidt Medica, tegelijkertijd in de Vijverstaete de pop-up Zorginnovatie.

De pop-up Zorginnovatie is een half jaar te bezoeken en start met een expositie over nieuwe ideeën in de zorg. “Daar omheen zullen de komende maanden steeds meer activiteiten plaatsvinden en komen allerlei ontwikkelingen bij elkaar”, aldus wethouder Patricia Withagen, die de pop-up op zaterdag 7 oktober om twee uur officieel opent. “Het komende half jaar zal alles wat er op dat terrein gebeurt daar te zien en te beleven zijn.”

Tijdens het Health Festival is de pop-up Zorginnovatie te bekijken en zijn er tussen een en half vijf allerlei activiteiten. De eerste Vijverstaete gezondheidswandeling wordt gehouden. Voor de wandeling is er een check-up van het lichaam en aansluitend een wandeling van 5 kilometer. Daarnaast zijn er een testparcours voor elektrische fietsen, bootcamps, gezondheidschecks en gezonde spelletjes voor zowel jong als oud. Ook zijn er hapjes en drankjes.

De pop-up Zorginnovatie is tot april 2018 tijdens de openingstijden van de Vijverstaete te bekijken en te beleven.