Stichting Sportkompas loopt!

19-03-2019 Gezond Redactie

BRUMMEN -  Stichting Sportkompas doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2019. We nodigen mensen met diabetes en andere geïnteresseerden uit om vanaf 6 mei wekelijks met ons te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid.

Bewegen is goed

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes zijn welkom. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau. In september wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival in Den Haag (uiteraard in overleg met de deelnemers). We denken dat iedereen dan zeker 5 km zal kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

Informatieavond

Op maandag 15 april organiseert stichting Sportkompas een informatieavond over de diabetes challenge in Rhienderoord Zwem en sport Plezier. Iedereen die interesse heeft is welkom. Ook onze partners zoals Fysiotherapie Brummen, Fysiotherapie Eerbeek en Loenen, Praktijk voor Podotherapie Arendse, Buurtzorg Brummen, Brummen beweegt, voedingsdeskundige Petra Vennik zullen aanwezig zijn.

Effectieve behandeling

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC helpt hen daarbij. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging om zo hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Meer weten of meedoen? www.nationalediabeteschallenge.nl/sskloopt