Sunny Sunday

09-01-2019 Gezond Redactie

Zutphen – Odensehuis Zutphen houdt op zondag 20 januari weer de maandelijks terugkerende Zin in Zondag. Tijdens deze eerste editie van 2019 bereiden we ons mentaal voor op de volgende dag: de ‘beruchte’ Blue Monday. Dit doen we door er van 14.30 tot 16.30 uur een Sunny Sunday van te maken.

Gezellig samenzijn

Met een quiz vol vrolijke en zonnige vragen, een zomerse en alcoholvrije cocktail en vooral met een gezellig samenzijn. Want daarvoor is Zin in Zondag bedoeld: elkaar ontmoeten en (hernieuwd) kennismaken. Iedereen is welkom en aanmelden is niet nodig. U vindt het Odensehuis aan de Tengnagelshoek 6 in Zutphen. Meer weten over wat we voor mensen met (beginnend) geheugenverlies, hun mantelzorgers én u kunnen doen en organiseren?                  Kijk op www.odensehuiszutphen.nl.

Over het Odensehuis Zutphen

Net als de andere Odensehuizen in Nederland biedt Odensehuis Zutphen mensen met (beginnend) geheugenverlies en hun naasten namelijk een perspectief. Isolement proberen we te voorkomen en een levenslijn wordt gevormd. Het Odensehuis is dan ook een plek waar elkaar ontmoeten en samen activiteiten ondernemen centraal staan.

Vrij toegankelijk, zonder diagnose of indicatie. Het Odensehuis staat symbool voor de menselijke maat in de dementiezorg. We werken vanuit de gedachte dat iemand met geheugenverlies of beginnende dementie nog steeds veel vaardigheden en kwaliteiten heeft. Deze talenten willen we tot hun recht laten komen. We praten daarom over deelnemers in plaats van cliënten of patiënten. De deelnemer en zijn leven staan centraal, niet de ziekte en de zorg.