Sutfene neemt nieuwe snoezelruimtes in gebruik

12-01-2020 Gezond Redactie

ZUTPHEN - Sutfene heeft op haar locatie in Zutphen twee prachtige nieuwe snoezelruimtes ingericht. Een kamer waar je kunt liggen of zitten en een badkamer. De snoezelruimtes werden gisteren officieel geopend. Collega’s, familie en andere geïnteresseerden konden kennis maken met de snoezelruimtes en ervaren wat geuren, licht, mooie beelden en zachte materialen kunnen doen. Vooral mensen die somatische zorg krijgen of mensen met een dementie reageren hier heel goed op.

Aantal reacties

De afgelopen periode is door verschillende collega’s met bewoners van Sutfene uitgeprobeerd hoe de snoezelruimtes en de inzet van de Hydro-unit werken. Een greep uit de reacties. Psychogeriatrie: “ik heb mevrouw F. vanwege slaapproblemen ’s avonds in bad gedaan met lavendel-badmelk en de Hydro-unit met sterrenhemel en muziek: ze heeft heerlijk geslapen!”

Psychogeriatrie: “Mevrouw H. was druk. Ik besloot haar mee te nemen naar de snoezelruimte. Familie had akkoord gegeven om haar reacties op te nemen. De eerste filmpjes (geprojecteerd op de muur) gaven geen verandering van gedrag, tot de wolkenhemel met vogelgeluiden aangezet werd: mevrouw werd stil, zakte achteruit in haar stoel en deed haar ogen dicht!”

Somatiek: “Vanmorgen cliënte in bad gedaan met lichteffect, muziek, projectie en aromatherapie: bracht mevrouw volledig in rust!”


Er is een mooi en belangrijk resultaat geboekt voor bewoners en verzorgenden, door de inzet van alle betrokkenen