Thema-avond Yoga en Meditatie

18-03-2019 Gezond Redactie

ZUTPHEN - Ixta Noa organiseert dinsdagavond 26 maart een thema-avond: ‘yoga & meditatie’. Fiona Patricia Müller is deze avond te gast als spreker en yogadocente. Fiona is samen met haar collega Marleen owner van de site: https://yogasisters.nl/ Deze avond zal Fiona vertellen over haar ervaring met 'yoga & meditatie', wat het haar gebracht heeft en brengt. Tevens neemt ze ons in "een vluchtige reis" mee naar India, waar ze de opleiding voltooid heeft. Daarnaast biedt ze een aantal eenvoudige yoga-oefeningen aan en zal ze een eenvoudige, ontspannen meditatie geven.

Toegang gratis

De thema-avond ‘yoga & meditatie op 26 maart 2019 is van 19.00 uur tot 21.00 uur. Inloop vanaf 18.30 uur met koffie en thee. Het adres is Praktijkhuis Ixta Noa, IJsselkade 9 in Zutphen. Toegang is gratis, aanmelding vooraf niet nodig.

Verbinding

Het woord ‘yoga’ is afgeleid van het Sanskriet woord Yuj dat ‘verbinding’ betekent. Yoga kent diverse vormen en is daarmee ook voor iedereen toegankelijk. Of je nu een gevorderde, beginnende, oude, jonge, dikke of dunne yogi bent: we zijn allemaal gelijk en allemaal in staat tot yoga en (persoonlijke) ontwikkeling. Yoga kan je bewust maken van hoe het op dat moment met je gaat. Het kan je helpen meer rust en balans in jezelf te vinden. Een mooie aanvulling hierop is meditatie. Meditatie is een concentratieoefening met als doel inzicht te verkrijgen en de geest te sterken.

Actueel thema

Ixta Noa heeft het afgelopen jaar thema-avonden over psychische problematiek georganiseerd. In het Praktijkhuis te Zutphen wordt iedere laatste dinsdag van de maand een actueel thema belicht vanuit zowel expertise als ervaring. Doel van de avonden is om op een informele manier meer te weten te komen over psychische aandoeningen en het leven wat daarbij hoort. Voor mensen die daar direct of indirect mee te maken hebben, maar ook voor iedereen die wat meer daarover wil weten.

Online hulp

Het Praktijkhuis Ixta Noa is al meer dan 15 jaar een plek in Zutphen waar mensen met een psychisch verleden of heden terecht kunnen. Tijdens de openingstijden is er een laagdrempelige inloop waar ervaringsdeskundigen werken die iets soortgelijks hebben meegemaakt en van daaruit anderen in hun leven verder helpen. Ixta Noa is een landelijke organisatie, die behalve Praktijkhuizen in Zutphen, Nijmegen, Enschede, Groningen en Leeuwarden, ook online hulp biedt, voorlichtingen geeft in teams, gastsprekers opleidt en op afdelingen van GGZ-instellingen ervaringsdeskundigen inzet.