Volop beweging

20-12-2018 Gezond Redactie

ZUTPHEN - Volop beweging voor leerlingen basisschool De Parel Het is meer spelen en bewegen voor leerlingen van basisschool De Parel in Zutphen. Een beweegbegeleider van Beweeg Wijs organiseert extra speel- en beweegactiviteiten tijdens schooltijd. Daarnaast zijn er activiteiten buiten schooltijd, waar ook andere kinderen uit de wijk aan mee kunnen doen. De school werkt ook aan het stimuleren van gezonde voedingskeuzes.

Samenwerken

Vandaag ondertekenden wethouder Mathijs ten Broeke, de directeur van Beweeg Wijs Ron ten Broeke en namens De Parel, Imke Beeren, een intentieverklaring. Wethouder ten Broeke: “Door gebruik te maken van de Beweeg Wijs-methode leren kinderen op jonge leeftijd met plezier meer te
bewegen. Dit is een stapje op weg naar een gezonde manier van leven. De kans om later ook een goede gezondheid te houden wordt hierdoor groter. Gemeente Zutphen vindt dit heel belangrijk en subsidieert Beweeg Wijs.”

Subsidie Gezond in de Stad

De subsidie aan Beweeg Wijs is onderdeel van het programma ‘Gezond in de Stad’. Gezond in de Stad richt zich op de jeugd en op de thema’s ‘meer bewegen’ en ‘gezonde voeding’. De Parel is de derde school in de gemeente Zutphen die vanuit ‘Gezond in de Stad’ de Beweeg Wijs-methode invoert. In 2015 zijn De Waaier en De Wegwijzer hier al mee gestart. De Parel doet ook mee aan het ‘Gezond in de Stad’-project ‘Voedseleducatie’. Via dit project
ervaren kinderen hoe ze zelf groente en fruit kunnen laten groeien in een moestuinbak of schooltuintje. En ze maken de producten samen klaar om er ook van te eten.