Wensen voor Nationale Ouderendag

13-06-2019 Gezond Redactie

ZUTPHEN - Op 4 oktober is het Nationale Ouderendag. Het doel is ouderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Net als voorgaande jaren mogen ouderen een hartenwens indienen. Heeft u een bijzondere, ontroerende, gekke of juist hele gewone wens? Stuur vóór 3 augustus een wenskaart in en vrijwilligers gaan ervoor zorgen dat uw wens in vervulling gaat. In Zutphen wordt de Nationale Ouderendag georganiseerd door Stadsonderneming Zutphen in samenwerking met Musea Zutphen en Hampshire hotels.

Mooie dag

De afgelopen jaren zijn al honderden ouderen blij gemaakt met bezoekjes aan musea, toneel- en filmvoorstellingen, een dierentuin, muziekuitvoeringen, maar ook gewoon een kopje koffie met een praatje. Of heel persoonlijk, een bezoek aan een geboortehuis of het graf van een dierbare overledene. Het is steeds een mooie dag. Met name het contact tussen alleen wonende ouderen en vrijwilligers is vaak heel bijzonder. Soms blijven mensen elkaar daarna nog regelmatig zien. Daar doen we het voor!

Wens aanmelden

Ouderen kunnen hun wens aanmelden via een wenskaart. Vele ouderen hebben een wenskaart in de bus gehad. Wenskaarten liggen op diverse plekken in de stad, zoals het museum en de wijkcentra. U kunt de kaart ook telefonisch aanvragen via (0575) 820 228 of via e-mail zutphen-ouderendag@ouderenfonds.nl. Vul de wenskaart in en doe deze vóór 3 augustus op de bus. In augustus nemen we contact met u op om uw wens te bespreken. Daarna gaan we iemand zoeken die uw wens wil vervullen. Deze vrijwillige wensvervullers mogen zich ook nu al aanmelden via het bovenstaande e-mail adres. Op vrijdag 4 oktober gaan u en de wensvervuller er samen een mooie dag van maken. Voor meer informatie belt u met (0575) 820 228.