Zomeractiviteit in het Odensehuis Zutphen

04-07-2019 Gezond Redactie

Zutphen – Onder de vrolijke titel : ‘Zomercarrousel’ kunnen ouderen met beginnend geheugenverlies of dementie 7 woensdagen in het Odensehuis aan een speciaal programma meedoen. Ook hun mantelzorgers zijn daarbij van harte welkom. We hebben een combinatie programma waarbij creativiteit en ontmoeting centraal staan. De zomer vakantieperiode is voor veel ouderen een stille tijd. Veel reguliere activiteiten kennen een ruime zomerstop, en kinderen en kennissen gaan met vakantie. Eenzaamheid en verveling liggen op de loer. Het Oranjefonds , stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo streven ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen kan meedoen in de samenleving. Zij hebben in het kader van hun Impuls vakantieactiviteiten programma “Samen ouder” een gift van €2900,- gedaan. Daardoor kan het Odensehuis Zutphen naast de reguliere activiteiten een 7 wekelijks zomerprogramma aan bieden. De gift maakt het mogelijk om alle benodigde materialen aan te schaffen, uitstapjes te maken en vakkrachten aan te trekken.

We denken mee

Onder de inspirerende leiding van kunstdocente Trude Bersgsma én met behulp van gastdocenten wordt er geschilderd in combinatie met bijvoorbeeld muziek, beweging en een boottochtje. De ochtend sluiten we af met een gezamenlijke gezond middagmaal . Het is een programma waarbij men alle 7 bijeenkomsten kan volgen, maar het is ook mogelijk om incidenteel mee te doen. Teken of schilders- ervaring niet nodig. Bij vervoersproblemen denken we mee over een oplossing.

De Odenshuis ‘zomercaroussel’ start op woensdag 10 juli en eindigt 21 augustus. De bijdrage in de kosten zijn € 8,50 per keer of €50,- voor 7 keer. Tijd: 10.00-14.00 uur. Informatie en opgave via Hilde Scholtens info@odensehuiszutphen.nl

Over het Odensehuis Zutphen

Net als de andere Odensehuizen in Nederland biedt Odensehuis Zutphen mensen met (beginnend) geheugenverlies en hun naasten een perspectief. Isolement proberen we te voorkomen en een levenslijn wordt gevormd. Het Odensehuis is dan ook een plek waar elkaar ontmoeten en samen activiteiten ondernemen centraal staan.

Vrij toegankelijk, zonder diagnose of indicatie. Het Odensehuis staat symbool voor de menselijke maat in de dementiezorg. We werken vanuit de gedachte dat iemand met geheugenverlies of beginnende dementie nog steeds veel vaardigheden en kwaliteiten heeft. Deze talenten willen we tot hun recht laten komen. We praten daarom over deelnemers in plaats van cliënten of patiënten. De deelnemer en zijn leven staan centraal, niet de ziekte en de zorg.