Zutphense Mantelzorgers kunnen vergoeding weer kiezen

06-06-2017 Gezond Redactie

Zutphen – Net als vorig jaar wil de gemeente Zutphen samen met lokale ondernemers de mantelzorgwaardering vormgeven. Mantelzorgers kunnen kiezen voor een geldbedrag ter waarde van 125 euro of voor bonnen van lokale ondernemers. In dit laatste geval ontvangen zij waardebonnen ter waarde van 150 euro. Voor mantelzorgers start de inschrijving 1 september. De ondernemers die mee willen doen met deze actie kunnen zich tot en met 1 juli aanmelden via de website van de Vrijwilligerscentrale.

Aanmelden
Vanaf 1 september kunnen mantelzorgers zich bij de Vrijwilligerscentrale aanmelden voor deze actie. De mantelzorgers die kiezen voor de waardebonnen krijgen voor 150 euro aan bonnen verdeeld over 6 bonnen van 25 euro per stuk. Dit mogen 6 bonnen van één ondernemer zijn, maar ook 6 verschillende en alle varianten daartussenin. Vanaf 1 december mogen mantelzorgers de bonnen bij uw onderneming ophalen en daar besteden.

Mantelzorgondersteuning
Een mantelzorger zorgt langdurig voor bijvoorbeeld een zieke partner, gehandicapt kind, vader of moeder, een goede vriend(in) of buur. De sociaal werkers van Perspectief Zutphen hebben aandacht voor ontlasten van mantelzorgers. Daarnaast biedt Perspectief via de Vrijwilligerscentrale ondersteuning aan mantelzorgers door de Bezoek- en OndersteuningsService (BOS). Getrainde vrijwilligers nemen een paar uur per week de zorg over.