Ivar van der Walle (17) wint Singer Songwriter Contest Koelhuis

30-11-2015 Nieuws Redactie

Ivar (midden) met zijn band Room for the Third

ZUTPHEN – Ivar van der Walle (17) heeft gisteren de Singer Songwriter Contest in Het Koelhuis in Zutphen gewonnen.
“Ik vond de andere kandidaten best wel goed. Ik had niet verwacht dat ik zou winnen.” aldus de kersverse winnaar. “Toen ik hoorde dat ik gewonnen had... dat was ontzettend vreemd. Dat ze mijn naam noemen. Dat ik naar voren moest komen.”
Ivar vertelt dat het eerste moment na het roepen van zijn naam een explosie was. De realisatie kwam pas thuis: “Toen ik met de bloemen in de hand stond, dacht ik 'oh ja, vandaag heb ik een singer songwriter contest gewonnen'.”

Voorrondes
Het was de tweede keer dat Ivar meedeed met de wedstrijd. “De eerste keer was ik 15. Toen was ik nog niet echt heel goed vond ik zelf. Maar ik deed toen mee om te kijken waar ik stond. Maar dat pakte niet zo heel goed uit; ik haalde de finale niet.”
“Ik had toen ook nog niet de kwaliteiten van nu. Ik ben in mijn gitaarspel wel ontwikkeld.”

De voorbereidingen van de contest begonnen ongeveer een maand geleden. “Er zijn vier voorrondes geweest. Daar zijn verschillende singer songwriters geweest die hun kunsten hebben vertoond. Ik won eerder deze maand de eerste van de vier voorrondes.” vertelt Ivar.
“Ik kreeg na de voorronde het advies mee om het akoestisch te doen. Daar heb ik deels naar geluisterd. Ik speelde twee nummers akoestisch en twee nummers met de elektrische gitaar. Ik vind namelijk dat de elektrische gitaar het beste bij mij past.”

Vooraf aan de finale was er behalve de wedstrijd ook andere drukte. “Het was een druk weekend. Ik heb vrijdag en zaterdag ook drie voorstellingen gespeeld met het leerlingentoneel van het Isendoorn in de Hanzehof. Dat is daarna erg laat geworden. Ik lag er pas om vier uur in. Daarachter aan moest ik ook de finale doen.” lacht Ivar.

Erkenning
Bij het nummer voor de finale koos Ivar voor een andere tactiek. “In de voorronde speelde ik vooral nummers van mijn band 'Room for the Third'. Maar de jury kende deze band al. Dus ik heb nu gekozen om nummers te spelen die ik niet met de band had gedaan.”
Dit viel overduidelijk in de smaak. Hij won de wedstrijd immers. “Het is de titel, een bos bloemen en een kek beeldje van het Koelhuis. Maar ook de erkenning. Dat is wel zo mooi.”
Gerelateerd