'Geef honden een speelplaats in Zutphen'

02-02-2018 Nieuws Redactie

ZUTPHEN NIEUWS – Zutphen moet een hondenspeelplaats krijgen. Dat vindt Burgerbelang Zutphen Warnsveld. Zij roepen in een motie op om de huidige loslaatgebieden te herzien en een aantal van deze plaatsen te gaan omheinen. Hiermee wil zij onduidelijkheid en onenigheid bij hondenbezitters en wandelaars voorkomen.

De huidige regels voor losloopgebieden zijn vaak erg verwarrend is en kunnen zelfs voor gevaar zorgen. Mathieu Jaspers, forumlid van Burgerbelang: “Het losloopgebied bij de vijver is een goed voorbeeld, deze ligt dicht bij de woonwijk en de weg. Een hond kan schrikken en er vandoor gaan. Dan schiet hij zo de weg op of de wijk in.” Door hier een andere oplossing voor te creëren krijg je een oplossing voor deze situatie. 

De partij wil met de motie aan de wens van vele hondenbezitters tegemoet komen. Onder hen is er veel behoefte aan speelplaatsen waar honden los kunnen lopen en vrij kunnen spelen, aldus de partij. Dit geeft de baasjes van de honden een gevoel van veiligheid. Ook voor mensen die minder gecharmeerd zijn van de viervoeters is het prettig want die komen niet zomaar een loslopende hond tegen. In de afgesloten delen kunnen de honden vrij lopen en spelen en kan tevens werken als een plek waar de hondenliefhebbers elkaar kunnen ontmoeten. De omheining dient volgens BbZW op een natuurlijke wijze gemaakt te worden.

De motie wordt in de gemeenteraadsvergadering van 12 februari ingediend door Burgerbelang Zutphen Warnsveld. Op een nader te bepalen datum zal deze in het forum behandeld worden.