'Geen buitensporig drugsprobleem op De Mars'

29-11-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De gemeente zegt dat het drugsprobleem op industrieterrein De Mars niet buitensporig is. Het aantal meldingen in 2017 (tot 10 oktober) vertoont geen opvallende toename ten opzichte van voorgaande jaren en vertoont ook geen opvallend onderscheid ten opzichte van andere delen van Zutphen.

De gemeente had de cijfers opgevraagd na vragen tijdens de raadsvergadering.

Op De Mars zijn hennepkwekerijen aangetroffen, maar dus niet meer dan in de andere wijken van Zutphen. “Er is op grond hiervan geen aanleiding om extra politie inzet te plegen op het dealen van drugs specifiek op De Mars. De politie neemt dit in de reguliere aanpak op,” zo luidt de conclusie.

De aanpak van drugshandel in brede zin is voor Zutphen wel een van de prioriteiten in het veiligheidsbeleid van gemeente en politie, ook voor komend jaar. Er wordt samen met de politie gekeken naar de wijze waarop de aanpak geïntensiveerd kan worden. Onlangs heeft de burgemeester daartoe nog nieuw Damoclesbeleid (met de mogelijkheid om panden te sluiten bij drugshandel) vastgesteld en wordt in samenwerking met de partners uitvoering gegeven aan het hennepconvenant.