'Geen zwemles door conflict in het zwembad'

13-03-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - 150 kinderen zijn maandagavond weggestuurd van de zwemles voordat deze begon. Dat meldt LokaalGelderland.

De eerste berichten hierover verschenen op Facebook. 

Het bestuur stuurde de kinderen weg na een conflict over toezicht van de zwemverenigingen de IJsselmeeuwen.

De vereniging vindt dat toezicht op de zwemles gedaan moet worden door de IJsselslag, maar het bestuur kan de veiligheid niet waarborgen zeggen zij. 

Het conflict speelt al weken. Volgens het zwembad was bekend dat vandaag het zwemmen niet door kon gaan. Desalniettemin moesten veel kinderen teleurgesteld worden.

Verontwaardiging
Op Facebook is een hoop verontwaardiging ontstaan. In een Zutphense groep wordt deze uitgesproken. ''Ze zijn weggestuurd omdat het niet veilig genoeg zou zijn. Dat wil zeggen: de IJsselmeeuwen gaan met het lesgeven het zwembad in en dan raken ze kinderen aan. Moeten ze dan kinderen laten verzuipen of zo?''

Een ander: "Echt een schande om kinderen zo teleur te stellen. Er liepen gewoon kindjes huilend weg."

De IJsselmeeuwen en het zwembad staan al langer op gespannen voet. Toen het zwembad dicht moest vanwege de luchtkwaliteit uitte de zwemvereniging al kritiek.

Reactie gemeente
De wethouder is maandagavond in de gemeenteraad gevraagd om een reactie. Coby Pennings noemde het een zeer verdrietige zaak. Dinsdagavond heeft zij een gesprek met de IJsselmeeuwen. Ook zal zij het zwembadbestuur spreken.Gerelateerd