'Kinderen laten gymmen eerste prioriteit'

15-11-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De sluiting van sporthal de Mene zorgt voor problemen bij verschillende basisscholen. Zowel de Arcade als de Lea Dasberg gebruiken de hal voor hun gymlessen.

Wethouder Patricia Withagen gaat zo snel mogelijk vervanging regelen: “De eerste prioriteit is dat de scholen kunnen gymmen. Ook voor de basketballers van Hanze Stars moet een oplossing gezocht worden.”

De sporthal werd dinsdagavond per direct gesloten. De aanleiding hiervoor is een vochtprobleem dat de sportvloer aantast. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit vochtprobleem de stroefheid dusdanig vermindert dat intensief sporten tot onveilige situaties kan leiden. Daarom heeft het college besloten om meer onderzoek te doen en te zorgen voor een veilige oplossing.

Volgens Withagen is de gemeente verantwoordelijk voor het onderhoud van de sporthal. Waarom het dan zover kon komen, kan ze op dit moment niet beantwoorden: “Het vochtprobleem speelt al langer, maar is de laatste tijd erger geworden. Er was al een voorstel om te renoveren, en daarom deden we een extra controle. Hieruit is voortgekomen dat sporten niet meer veilig is.”

De duur van de sluiting is ook nog onduidelijk. “Zodra er meer informatie is, zullen we deze geven,” aldus de wethouder.