'Ontsierende bres' op gemeentehuis wordt mooier aangekleed

04-10-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De gemeente gaat vandaag in gesprek met architect Thomas Rau en omwonenden van het gemeentehuis over de aankleding van het nieuwe luchtbehandelingssysteem.

Het luchtbehandelingssysteem is voor enkele omwonenden een doorn in het oog. “De installatie slaat een ontsierende bres in het historische dakenlandschap, het rijks-beschermd stadszicht en in het ontwerp van architect Thomas Rau.” Zo stelde mevrouw Zuidema eerder. Zij is een inwoner van de Bakkerstraat in Zutphen.

De gemeente wil met de omwonenden in gesprek over de aankleding van het geheel. “We kijken wat voor coat erop kan, of dat de omwonenden met een ander idee komen. Ook de architect van het gemeentehuis, Thomas Rau, is aanwezig bij het gesprek”, zo zegt wethouder Rene Sueters.

Procedures
Het luchtbehandelingssysteem is onderwerp van gesprek doordat de procedure niet helemaal zuiver is verlopen. Tijdens de bouw waren de vergunningen nog niet binnen. Ook was de architect niet ingelicht over de aanpassing van zijn ontwerp.
“Inmiddels hebben we een nieuwe manager vastgoed. Dit moet voorkomen dat zulke missers niet meer voor kunnen komen. Het is absoluut niet de bedoeling dat het zo loopt,” aldus Sueters.

Ondertussen wordt bij de raad een krediet van ruim een half miljoen euro gevraagd. Daarvan is 67.000 al besteed. “De extra kosten van 67.000 euro voor de klimaatinstallatie gaan over extra werkzaamheden aan het bijbehorende leidingwerk, het vervangen van de verwarmings- en regeltechnische onderdelen en het toepassen van verduurzamingsmaatregelen om lagere stooktemperaturen en ook lagere stookkosten te realiseren.”

“Om een optimaal resultaat te behalen en het project niet te laten stagneren was het noodzakelijk om deze werkzaamheden alvast uit te voeren. De kosten zijn tijdelijk gedekt vanuit het lopende meerjarig onderhoudsbudget. Het gevraagde krediet wordt gebruikt om het meerjarig onderhoudsbudget aan te vullen.”

Reacties