'Ook ik kan straks zeggen dat ik dit stukje nog geschilderd heb'

19-09-2017 Nieuws Redactie

Kira en Mirte van Ooijen schilderen de brug | ©Zutphen24

ZUTPHEN – Dinsdag en woensdag wordt de Oude IJsselbrug ‘afgeschilderd’. Het hele gedeelte na de boog tot aan de Hoven zou in eerste instantie niet geschilderd worden.

Na enige commotie uit de samenleving, en een oproep om als burger het dan maar zelf af te maken, ging het college toch overstag.
Tientallen vrijwilligers meldden zich aan om vandaag en morgen de brug te schilderen. De goede moed zit er bij het team in.

Vanochtend begonnen de eerste werkzaamheden. Geert Baars is er trots op want hun 'schildersploeg' is verder gekomen dan het doel voor deze ochtend was. Met een schittering in zijn ogen kijkt hij naar het resultaat: ”Ik vind vaak iets van de gemeente Zutphen en op deze manier kan ik er aan bijdragen dat Zutphen verder komt. Het samen schilderen van de brug zorgt ervoor dat er verbinding met de stad en verbondenheid met elkaar ontstaat via een mooie brug.”

Mirte en Kira van Oijen lazen de oproep voor vrijwilligers op Zutphen24. Zij twijfelden geen moment en gaven zich op. Enthousiast zijn ze met hun kwasten en rollers aan het werk. Ze vinden het leuk om wat terug te kunnen doen voor de stad. Ze rijden vaak over de brug en werken zo mee die mooier te maken. Kira: “Ook kan ik straks zeggen dat ik dit stukje nog geschilderd heb.”