100-jarige Zutphenaar krijgt burgemeester op bezoek

18-12-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - 17 december werd mevrouw Wenneker-Gerrits 100 jaar. Zondagmiddag bezocht burgemeester Annemieke Vermeulen de 100 jarige inwoonster in Sutfene om haar te feliciteren. Met mevrouw Wenneker-Gerrits telt de gemeente Zutphen zeven inwoners die 100 jaar of ouder zijn.
Mevrouw Wenneker-Gerrits is geboren in Arnhem op 17 december 1917. Ze woont, met korte tussenpozen, ruim 70 jaar op verschillende plekken in de gemeente Zutphen. Wenneker-Gerrits woonde onder andere op de Bernhardsteeg, de Beekstraat, het St. Elisabeth en momenteel bij Sutfene aan de Coehoornsingel. Ze heeft 6 kinderen, 11 kleinkinderen en is sinds 1966 weduwe.

Huisvrouw
Mevrouw Wenneker-Gerrits is huisvrouw geweest en ging vroeger altijd op pad met haar vader die een accordeon had. Zij hield dan het centenbakje vast. Haar familie laat weten dat mevrouw nog steeds erg geniet van een gebakje en haar dagelijkse sigaretje. “Als je haar vraagt wat ze vindt van het verblijf bij Sutfene, dan steekt ze altijd enthousiast haar duim omhoog”, aldus haar familie. Zondag 17 december viert mevrouw Wenneker-Gerrits haar verjaardag in het bijzijn van familie.

Zutphen telt 7 inwoners die 100 jaar of ouder zijn. Zij zijn allen vrouw. De oudste inwoner is 105 jaar. Zij wordt 106 jaar in januari. De oudste man is 97 jaar.