1000e Zutphense aanmelding voor Nationaal ZorgFonds

21-11-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Vorige week meldde de 1000e Zutphense deelnemer zich aan voor de beweging rondom een Nationaal ZorgFonds. Het zorgfonds is een initiatief van de SP.

Het Nationaal ZorgFonds is een beweging tegen de marktwerking bij zorgverzekeraars en tegen het eigen risico in de zorg.
Woordvoerder Nils Müller: “De zorgverzekeraars maken jaarlijks meer dan een miljard euro winst. Er ligt meer dan 10 miljard euro bij hen op de plank. Ze besteden jaarlijks 500 miljoen euro aan het overstapcircus met reclamespotjes en advertenties. Allemaal van ons premiegeld. Als we de zorgverzekeraars afschaffen en één Nationaal ZorgFonds invoeren, dan kunnen we het eigen risico afschaffen.

In heel het land werden tientallen informatiebijeenkomsten georganiseerd. In Zutphen inmiddels drie, in het DWK gebouw, het IJsselpaviljoen en de Waterkracht. Daar kwamen in totaal ruim 180 man op af. Binnenkort is de eerste landelijke bijeenkomst.

Deze Landelijke Aftrap is op zaterdag 26 november in Den Haag. Vanuit Zutphen vertrekt een bus. Mensen kunnen voor 5 euro mee naar de landelijke manifestatie.Gerelateerd