100ste rit AutoMaatje

29-11-2018 Nieuws Redactie

foto waarop vlnr mevr. Wil van Breukelen, mevr. Henny Roelofs, Hannie Buter en Wim Gerritsen.

Op woensdag 28 november is de 100ste rit van AutoMaatje Zutphen/Warnsveld gereden. Chauffeur Wim Gerritsen reed mevr. Wil van Breukelen en haar vriendin Henny Roelofs naar een Sinterklaasbijeenkomst van Buurtzorg. Coördinator Hannie Buter en initiatiefnemer Lex Hemelaar brachten hen een bloemetje.

Ongekend succes
AutoMaatje is een vervoersdienst voor inwoners van Zutphen/Warnsveld en de directe omgeving. De eerste rit werd op 5 oktober gereden door Jan Terlouw. Ruim 50 vrijwillige chauffeurs zijn beschikbaar om hun minder mobiele stadsgenoten te vervoeren naar plekken waar ze anders maar moeilijk kunnen komen. Intussen hebben al 55 inwoners zich aangemeld bij AutoMaatje. Dat binnen twee maanden voor hen al 100 ritten zijn gereden, is een ongekend succes.  

Persoonlijk contact
Mevr. van Breukelen is slecht ter been en rijdt ook geen auto meer. “Ik vind het fijn dat AutoMaatje is er. Vooral het persoonlijke contact is prettig; we kennen elkaar bij naam. Ik vertel het aan iedereen door”. Voor chauffeur Wim Gerritsen is AutoMaatje een ideale manier om iets te doen voor de medemens. “Het is vrijblijvend; ik rijd alleen op de momenten dat ik kan. De ritjes zijn meestal kort en je doet er mensen een enorm plezier mee”.

Geringe vergoeding
Bent u minder mobiel? Maak dan gebruik van deze gastvrije vrijwillige chauffeurs. Tegen een geringe vergoeding van 30 cent per kilometer brengen zij u waar u heen wilt. Bel elke werkdag tussen 10.00-14.00u met 0575 – 23 40 20 om een rit aan te vragen. Ook nieuwe chauffeurs zijn welkom en kunnen zich aanmelden via dit telefoonnummer.

AutoMaatje is een samenwerking tussen ANWB, Stadsonderneming Zutphen, Muzehof en Luxor theater. Lees meer over AutoMaatje op www.stadsondernemingzutphen.nl.