300 euro voor Albert Cuypstraat en Frans Halslaan tegen inbraken.

14-05-2016 Nieuws redactie

ZUTPHEN - De Buurtpreventje prijsvraag ‘Hoe maak jij je buurt veilig?’ heeft twee prijswinnaars opgeleverd die elk €300,- ontvangen. Een prijs is voor de Frans Halslaan waar een groep buren hun achterpad gaan opknappen. De andere gaat naar de Albert Cuypstraat waar buurtbewoners een sociale buurtapp gaan opzetten.

Achterpaden zijn voor inbrekers een geliefde plek om de rooftocht te starten. Het goed op orde houden hiervan voorkomt dat. Ook het gebruik van een buurtapp heeft zijn preventieve waarde bewezen.

Tot en met 21 april konden inwoners van Zutphen/Warnsveld ideeën insturen om hun buurt veiliger te maken. De jury - bestaande uit Petra van den Berg (inwoonster), Sophie Galenkamp (wijkagent) en René Sueters (wethouder) - heeft negen inzendingen beoordeeld. De meeste kwamen uit het Waterkwartier. In deze wijk vinden de meeste inbraken in Zutphen plaats.

Buurtpreventje moedigt inwoners van Zutphen/Warnsveld aan om hun buurt veiliger te maken. Dat dit loont, is bewezen. In actieve buurten wordt aantoonbaar minder ingebroken.