350 medewerkers gemeente Zutphen gaan buiten de deur werken

06-09-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN- 'Kennen wij u goed genoeg?' Die vraag stelt burgemeester Annemieke Vermeulen in een brief die ze deze week stuurt aan 300 Zutphense bedrijven en 75 organisaties. Ze vraagt daarin om medewerking aan de dag ‘Zutphen ontmoet Zutphen’, op donderdag 12 oktober. Dat wordt een dag waarop alle medewerkers van de gemeente de handen uit de mouwen steken bij Zutphense bedrijven en organisaties.

“Mijn wens is, dat alle medewerkers van onze organisatie vaker buiten het stadhuis te vinden zijn. Zo werken we persoonlijker en effectiever met elkaar samen,” aldus de burgemeester. “Daarom organiseren we op 12 oktober de dag ‘Zutphen ontmoet Zutphen’. Het initiatief van de burgemeester heeft alles te maken met de rol van de gemeente in een veranderende samenleving. “We zijn onderdeel van een netwerksamenleving. Dat betekent ook voor de gemeente een andere rol: niet alleen regels naleven, niet alleen op vragen reageren. We moeten samen resultaten boeken en meer op basis van gelijkwaardigheid aan de slag; als partners.”

Op 12 oktober gaan alle 350 medewerkers van het stadhuis daarom in de ochtend en middag een paar uur aan de slag bij bedrijven en organisaties in Zutphen die zich daarvoor aanmelden.
 
Alle ervaringen die medewerkers die dag opdoen, gebruiken ze om te bekijken hoe zij hun werk anders kunnen doen. Dat kan bijvoorbeeld leiden tot aanpassing van de dienstverlening of nieuwe en andere samenwerkingen. Wat de burgemeester betreft, blijft het niet bij die ene dag. “Wat mij betreft doen we dit vaker. Niet per se op dezelfde manier. Sommigen van ons doen dat ook al, maar we moeten meer naar de mensen toe. Aanwezig zijn in de samenleving. Ik weet zeker dat dat wederzijds energie geeft.”

"Idee is om vooral ook samen aan de slag te gaan. Al doende en pratend leren mensen elkaar het beste kennen, is het idee."

Geïnteresseerde bedrijven en instellingen kunnen zich melden via ZutphenOntmoet@Zutphen.nl.