3FM Serious Request met promotour naar Zutphen

29-11-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Ruim twee weken voordat de DJ’s van 3FM worden opgesloten in het Glazen Huis in Apeldoorn komt Serious Request naar Zutphen. Zaterdag 2 december van 14.00 tot 16.00 uur staat het promotieteam op de markt in Zutphen. Het promoteam informeert en enthousiasmeert de mensen op de markt aan de hand van informatieflyers, deelt plaktattoos uit en zet met een fotoframe alle enthousiaste Zutphenaren
op de foto. Van maandag 18 t/m zondag 24 december vindt 3FM Serious Request 2017 plaats in Apeldoorn.

Zutphen in actie voor stille ramp
Burgemeester Annemieke Vermeulen heeft zich door haar Apeldoornse collega, de heer John Berends, laten uitdagen om mee te aan de burgemeesters-challenge. Tijdens deze challenge krijgt de burgemeester de kans, om als ambassadeur van de stad, te laten zien hoe Zutphen in actie kom voor 3FM Serious Request. In de week van 18 december brengt burgemeester Annemieke Vermeulen daarom een bezoek aan enkele Zutphense initiatieven en zal hier verslag van doen aan de DJ’s in het Glazen Huis. Inwoners en organisaties in Zutphen die in actie komen voor Serious Request, vragen wij daarom om dit te melden bij de gemeente. Dit kan door een e-mail te sturen naar info@zutphen.nl onder vermelding van ‘Zutphen komt in actie voor SRA17!’.

Sponsorloop politie
Op woensdagochtend 20 december geeft burgemeester Annemieke Vermeulen het startschot bij de sponsorloop van de politie IJsselstreek. Medewerkers van twee politieteams doen mee voor de actie Serious Request, waaronder het politieteam IJsselstreek (gemeenten Zutphen, Voorst, Brummen, Lochem).

Uitdaging voor 1 dag: serious ambtenaar
De gemeente Zutphen komt ook in actie door mee te doen aan ‘Serious Ambtenaar’. De Vereniging van Gemeentesecretarissen organiseert dit jaarlijks tegelijk met het Glazen Huis. ‘Serious Ambtenaar’ houdt in dat 10 gemeenten 10 maatschappelijke vraagstukken aanleveren. Een groep van 100 ambtenaren, verdeeld over de 10 vraagstukken, gaan die dag in eigen tijd met één van de vraagstukken aan de gang. Zutphen levert ook een vraagstuk aan. Voor het advies dat Zutphen die dag krijgt, betaalt de gemeente 5.000 euro. Dit geld gaat natuurlijk naar het goede doel.

3FM Serious Request 2017 brengt verscheurde families weer samen 3FM Serious Request 2017 haalt geld op om ouders en kinderen te herenigen.

Wereldwijd zijn meer dan 4 miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. Met de opbrengst van de actie sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact en brengen ze hen weer thuis.