62 nieuwe woningen voor Leesten Oost

06-07-2016 Nieuws Redactie

Zoals het eruit gaat zien

ZUTPHEN – In oktober 2016 start Koopmans Bouwgroep met de bouw van 44 vrije sector huurwoningen. De bouw van de vrije sector huurwoningen wordt in 2 fasen uitgevoerd. In oktober wordt gestart met fase 1. Daarbij gaat het om 28 woningen. Fase 2 omvat 16 woningen en de vermoedelijke start bouw is eind 2017.  
De verkoop van de huizen start in september 2016.

De woningen worden gebouwd in het meest noordelijke deel van Leesten-Oost bij de vorig jaar opgeleverde energie neutrale starterswoningen.

Straatnaamwijzigingen
Door de verdere invulling van de wijk Leesten-Oost wijzigen ook enkele van de huidige straatnamen. Een deel van de Canadasingel wordt Kolkakkerlaan en de Laan van de Highlanders heet, voor het gedeelte langs de houtwal, voortaan Houtsingel. In de situatietekening is dit ook te zien.    

Koopmans Bouwgroep
Eind vorige maand werd een ander contract met Koopmans Bouwgroep nog ontbonden. Het ging hier ook om een overeenkomst over bouw in Leesten-Oost. Hier kwam de bouw echter niet snel genoeg van de grond.
Wethouder René Sueters denkt niet dat hier weer eenzelfde situatie ontstaat: “We hebben een complete overeenkomst.”

Leesten-Oost is een woonwijk waar in totaal zo’n 1150 woningen kunnen worden gebouwd. Daarvan is ruim twee derde inmiddels gerealiseerd of in aanbouw genomen.

Informatiebijeenkomst
Voor iedereen die vragen of belangstelling heeft over dit nieuwe project organiseren de gemeente Zutphen en Koopmans een informatiebijeenkomst op vrijdag 8 juli aanstaande in het WoonInfoCentrum aan de Canadasingel in Leesten van 17.00 uur tot 19.30 uur. De direct betrokkenen ontvangen hier ook nog persoonlijk een uitnodiging voor. Meer informatie is te vinden op de website van de projectontwikkelaar www.leestenoostzutphen.nl.Gerelateerd