Aanmelding Beursvloer & The Challenge nu geopend! Wie help jij vooruit?

27-10-2018 Nieuws Redactie

fotograaf: Yke Reussink Matchfoto v.l.n.r.: Stephan Hondelink (Perspectief), Lucienne Post (Zozijn) en Erik Nengerman (Erik evenementen)

Op 26 november staat de Burgerzaal van Zutphen weer volledig in het teken van mensen, bedrijven en sociale initiatieven die elkaar vooruit helpen. Vanaf 16.00 uur zijn de deuren geopend voor het bedrijfsleven, kandidaten, verenigingen en stichtingen om met gesloten beurs te komen ‘handelen’. De Beursvloer en The Challenge zijn allebei evenementen waar maatschappelijke betrokkenheid centraal staat en dit jaar worden ze voor het eerst aan elkaar gekoppeld onder het thema: ‘Wie help jij vooruit?’

lokale sociale initiatieven

Op de Beursvloer worden knelpunten van lokale sociale initiatieven op het gebied van menskracht, materialen en middelen door het bedrijfsleven met gesloten beurs opgelost. Stichtingen en verenigingen komen met concrete vragen en bedrijven met concreet aanbod. Soms kan daarbij ook iets kleins al een groot verschil maken. Tijdens het onderdeel The Challenge presenteren werkzoekenden met een gat in hun cv zich. Met een knipoog naar de populaire talentenprogramma’s geven zij een korte pitch voor de jury en bedrijven in de zaal. Iedereen die denkt de kandidaat ergens mee verder te kunnen helpen kan ter plekke op de rode knop drukken en zijn aanbod doen.

Een tegenprestatie voor de hulp is mooi, maar is geen voorwaarde

Een toenemend aantal mensen en bedrijven voelt zich maatschappelijk betrokken, maar zoekt naar manieren om dit in de praktijk goed in te vullen. De informele sfeer op de Beursvloer maakt het mogelijk om snel en gericht te kijken aan welke initiatieven of mensen je een bijdrage wilt leveren en op welke manier. Bijvoorbeeld met kennis, netwerk, stageplekken of materialen. Een tegenprestatie voor de hulp is mooi, maar is geen voorwaarde. Onder het motto ‘Pay it forward’ geven sociale initiatieven en mensen die geholpen worden zelf ook weer het stokje door; zij helpen dan later ook een ander ergens belangeloos mee verder. Projectleider Armijn van Roon: “Als iedereen nou eens minimaal een keer per jaar een ander belangeloos een stap verder helpt, en die ander doet dat op zijn of haar beurt ook weer, dan creëren we met elkaar een steeds groter wordende golf van vooruitgang.”

feestelijke matchfoto

Bij zowel de Beursvloer als bij The Challenge staat maatschappelijke betrokkenheid en concrete matchmaking centraal en daarom is dit jaar voor een combinatie gekozen. Zodra er een match is gevonden gaat men ter plekke langs de notaris voor een officiële en symbolische bekrachtiging van de afspraken en wordt er een feestelijke matchfoto gemaakt. Een mooi voorbeeld van een match - een van de 93 matches van de vorige editie – is op de foto te zien:

pannenkoeken gebakken

“Buurtservice en enkele cliënten van Zozijn hebben een flyer van Foodwall, een foodtruckfestival die Erik Nengerman en Anton Menkveld organiseren, huis aan huis in Zutphen en Warnsveld verspreid. Anton en Erik hebben als wederdienst vanuit de Pancake Saloon (een mobiele pannenkoekenwagen) pannenkoeken gebakken bij Buurtservice voor de deur voor alle medewerkers.”

Het programma is goed gevuld en het belooft een inspirerende avond te worden, ook voor een hapje en een drankje zal worden gezorgd. Deelname is gratis, maar om erbij te zijn is vooraf aanmelden wel noodzakelijk en kan via www.wiehelpjijvooruit.nl.